Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wlosowa866

Przetluszczajace sie i wypadajace wlosy !!!

Polecane posty

Gość Wlosowa866

W marcu i kwietniu w drogerii kupilam szampon i maske grubo po terminie i odkrylam to za pozno bo latem dopiero! Po wielu latach niefarbowania wlosow zafarbowalam je na rudo szamponetka z Palette.Bylo to w czerwcu. Pozniej gdzies za okolo poltora miesiaca Naturia zrobilam na rudo. I bylo ok wszystko. Od miesiaca zaczely jakos wiecej wypadac i okropnie sie przetluszczac. Nie jest to wypadanie garsciami ale jakos jakby wiecej niz zwykle. Ponoc do 100 wlosow wypasc moze. Co zrobic z taka glowa...tu sie wstretnie tluszcza a tu wypaduja. I to maske ni to wysuszac je. Nie mam pojecia jaka przyczyna..czy ta maska i szampon po terminie czy to farbowanie. Poradzcie pliss.

Gość gość
zaleca ci wizytę u lekarza może problem tkwi w tarczycy też tak miałam po badaniach stwierdzono u mnie limfatyczne zapalenie tarczycy zmieniłam dietę zaczełąm stosować liliu spectrum vit i przynosi to efekty wiadomo ze nie od razu ale widać po około miesiącu

Gość gość
na organicznewlosy.pl jest linia do włosów wypadających :) sprawdź, bo jest mega, ale badania też sobie zrób. A na przetłuszczające się włosy postaraj się unikać sls.

Gość grinny7
przy przetłuszczaniu włosów dobrze stosować delikatny, oczyszczający szampon i nawilżać skórę głowy. Oczywiście z koloryzacji warto zrezygnować na kilka tygodni, jeśli problem jest duży. Dodatkowo dobrze jest łykać lek biotebal z wysoką dawką biotyny, który wzmacnia włosy i hamuje ich wypadanie. A na efekt trzeba poczekać, ale warto :)