Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gunshot

Nerwica lękowa ?

Polecane posty

Gość gunshot

Wszystko wskazuje na to że mam nerwicę lekową objawy by się zgadzały. Najgorsze jest to że człowiek siedzi ciągle napięty nerwowo nie potrafie sie zrelaksować. Aby się zrelaksować coraz częściej bo prawie codziennie sięgam po alkohol przez co też miałem nie raz problemy w pracy, gubienie rzeczy co dodatkowo wpędza mnie w wyrzuty sumienia co potęguje jeszcze bardziej zły nastój i samopoczucie. Jeżeli o stany depresyjne to nie wiem mam gorsze i lepsze dni wiec moze to zwykle przygnebienie. Nie izoluje sie od ludzi jak w przypadku wielu zaburzeń psychicznych. Nie wiem do końca do jakiego fachowca się udać.

Gość gość
NIC CI NIE POMOŻE

Gość gość
Przede wszystkim odstaw alkohol, bo on tylko bardziej nadwyręża nerwy i zaburza ich działanie. Zastosuj zdrową dietę (szczególnie istotne są wit z grupy B, żelazo, jod, cynk, selen + kwasy omega, pełnowartościowe białko). Zanim udasz się do psychiatry, idź do endokrynologa porobić badania na tarczycę, ponieważ jej zaburzenia dają takie same objawy, jak nerwica. Jeśli pod tym kątem będzie w porządku, to j/w - psychiatra. Psychoterapia + leki. Powodzenia.

Gość gość
Wyprowadz sie z hotelu robotniczego i mniej pracuj. Zrelaksuj sie dziewczyno.

Gość Marta

Moim zdaniem pomógł by Ci psychoterapeuta!Miałam stany lękowe i za namową koleżanki skontaktowałam się z panem Michałem na psychoterapia-online.pl! Kilka rozmów z nim i zaczęłam na wiele spraw patrzeć zupełnie inaczej. Oczywiście pracuje nad sobą ale staram się myśleć pozytywnie cały czas. 

Gość 111

mniej pracy to mniej pieniadzy do du..py z tym

Gość jkii

marihuana 

Gość Sylwia

Jestem po nerwicy lękowej. Było ze mną tragicznie. Ale żadnych leków nie brałam, poszłam na terapię psychodynamiczną, którą u mnie trwała 5 miesięcy i polecam, po nerwicy nie ma śladu i wszystko zmieniło się na lepsze. Moje myślenie, postrzeganie siebie, innych, świata.