Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapraszanie na FC przez dzieci

Polecane posty

Gość gość

jakie macie zdanie w tym temacie? moja córka ma prawie 11 lat, ostatnio do znajomych zaprosił mnie jej kolega ze szkoły... i tu jest problem, nie chcę aby dzieciak miał dostęp do mojego konta, moich zdjęć... nie mam nic do ukrycia... uważam jdnak ze to kolega mojej córki a nie mój, nie che aby czytał moje rozmowy, komentarze pod zdjęciami. Jak to rozegrać? dziecko jest wścibskie, wszystko musi wiedzieć, podsłuchuje rozmowy dorosłych...znam się z jego matką, nawet ją lubię, czasem się umawiamy na jakiś spacer czy wycieczkę... ale dziecka nie trawię. Ten chłopak potrafi nawet do mnie dzwonić żeby się umówić z moimi dziećmi... traktuje mnie jak koleżankę, co mnie wkurza. Na razie nie zaakceptowałam zaproszenia, wisi mi na koncie. ale w końcu się spotkamy i on pewnie zapyta czemu? mogę udawać ze nie widziałam, ze sprawdzę... ale w końcu trzeba bedzie sie zmierzyć z syt. czy lepiej go przyjąć i nie robić problemu.

Gość gość
Odpowiedz, że nie masz zwyczaju dodawać dzieci do znajomych na fb. A listę znajomych ukryj (jest to gdzieś w ustawieniach)

Gość gość
No właśnie. Powiedz wprost że dzieci niech się bawią z dziećmi i tyle. Zresztą można ustawić tak żeby dana osoba nic nie widziała.

Gość gość
Widocznie twoja psychika ma tez 11 lat skoro dziecko cie zaprasza. Normalni ludzie nie maja konta na fc

Gość gość
Zresztą można ustawić tak żeby dana osoba nic nie widziała. x nie wiem co masz na myśli... co ustawić? chyba faktycznie powiem, że nie nie mam dzieci w znajomych... zobaczę co z tego wyniknie... nie bedzie się chłopak spoufalał ze mną...juz i tak dawno przekroczył pewne granice.

Gość gość
Widocznie twoja psychika ma tez 11 lat skoro dziecko cie zaprasza. Normalni ludzie nie maja konta na fc x a twoja psychika jak na etapie starszej babci, która nie wiem co to internet :) tak jestem nienormalna, razem z milionami ludzi na świecie, którzy maja konto na FC... i dobrze mi z tym :)

Gość gość
W ustawieniach popatrz.

Gość gość
Powiesz mu po prostu, że jest kolegą córki, a nie Twoim, a Ty nie dodajesz kolegów i koleżanek córki do znajomych. I tyle. Jeśli już bardzo chcesz, to znajomych można ustawiać jako "zwykłych" i dalszych, a potem przy publikowaniu czegokolwiek wybierać, że np. to tylko dla znajomych (a dla dalszych nie). Aczkolwiek ja bym raczej szła w opcję z niedodawaniem go.

Gość gość
A nie jest tak, ze konto na fb mozna miec od 12lat?

Gość gość
Powiedz, ze przeciez i tak jest twoim znajomym, jesli ma do ciebie sprawe albo chce porozmawiac, nie musi tego robic przez fb. Inie przejmuj sie zbytnio jego reakcja, chlopak ma tupet, dlaczego masz mu ulegac?

Gość gość
A jego mamę masz w znajomych? Jeśli nie, to możesz powiedzieć, że w znajomych masz tylko kilka koleżanek z pracy/ ze szkoły/ ze studiów, piszecie głównie na tematy zawodowe i nie będziesz tego zmieniała. Może to jego mamunia też jest ciekawa informacji na Twój temat.

Gość gość
jego mama nie ma FC, on tak. niby od 12 tu lat, a wiele młodszych dzieci zakłada, wystarczy oszukać w dacie urodzenia.

Gość gość
FB jest zabawą dla dzieci, więc nie widzę nic złego w tym, że dzieci chcą się w to bawić. Co innego, gdyby chciał z tobą zawierać umowy handlowe, czytać Twoje cv itp. - a facebook jest do zabawy i dzieciak się bawi.

Gość gość
gość dziś FB jest zabawą dla dzieci, więc nie widzę nic złego w tym, że dzieci chcą się w to bawić. Co innego, gdyby chciał z tobą zawierać umowy handlowe, czytać Twoje cv itp. - a facebook jest do zabawy i dzieciak się bawi. xx Nie jest zabawa dla dzieci, skoro mozna z niego korzystac od 12 lat. Sluzy głownie wymianie informacji. Z fb korzysta wielu naukowców, twórców itd.Strony na f-b maja najpowazniejsze swiatowe instuytucje naukowe, uniwersytety, placówki kulturalne,handlowe, przemysł itd