Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród indukowany.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Zaczynam właśnie 41 tydzień ciąży. W poniedziałek mam się stawić w szpitalu na wywołanie. Synek ma się bardzo dobrze. Niestety samoistnie nic nie chce się ruszyć, od tygodnia wciąż rozwarcie 2cm,szyjka miękka i skrócona. No i odpadł czop. I tyle. Któraś tak miała? I jak się skończyło? :)

Gość gość
Ja tak za kazdym razem czyli 4.Kroplowke z oxy pewnie dostaniesz.Po niej powinno ruszyc.

Gość gość
Albo akcja się rozpocznie do poniedziałku samoistnie, albo pójdziesz w poniedziałek i ci wywołają. Innej opcji nie ma? Co za durne pytanie "która tak miała?" Wiele kobiet tak miało no i? Chcesz żeby ci teraz każda o swoim przypadku pisala? Co ci to da?

Gość gość
Porodem się skończyło. Innego rozwiązania nie ma...

Gość gość
Ja miałam indukowany dwa razy: 1. Wody mi odeszły w 40tc; skurczy brak, podali oxy- pierwsza córka po 5h:) 2. Koniec 41tc; zgłosiłam się do szpitala. Lekarz się spytał czy chciałabym wywoływać czy jeszcze trochę poczekać, powiedziałam że chciałabym urodzić to podali oxy-druga córka po 2,5h:)

Gość gość
Ja miałam. Najpierw założyli foleya, po dniu go wyciągnęli bo nic nie dał. Następnego dnia o 7 kroplówka z oksy, córka była po 15:)