Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wezwanie do WKU

Polecane posty

Gość gość

Witam.Sprawa wygląda tak,że mój mąż odbył służbę wojskową ładnych parę lat temu a od jakis trzech wzywają go regularnie do WKU(Poznań) z różnych powodów.W zeszłym roku miał nawet isć na szkolenie rezerwy ale się wymigał bo był na l4.Teraz znowu ma wezwanie w sprawie zmiany karty mobilizacyjnej.Mąż ma już tego dosć bo swoje odbębnił a oni nadal mu przewracają życie do góry nogami.Znacie może jakis sposób jak się wymigać z tego na dobre?Może prawnik pomoże?Znacie jakiegos dobrego z poznania?Jak macie inne skuteczne pomysły to piszcie.Może znacie jakis podobny przypadek. Pozdrawiam

Gość gość
do afganistanu go chcą wysłać hahhahahah

Gość gość
Nie wiem jak mu pomóc ale napiszę jak uniknąłem wojska przypadkiem. Zgłosiłem się sam do wku bo byłem bez pracy i chciałem mieć to za sobą. Myślałem że może tam prawko zrobię albo co innego, pozatym wiele firm wymagało mieć wojsko za sobą. Poszedłem tam i jak jakiś pułkownik czy inny trep zobaczył że idę sam dobrowolnie to tak mi namieszał w papierach że nigdy już do mnie nie pisali.

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak "odbyl sluzbe". Sluzba Ojczyznie to obowiazek honor dla kazdego kto poszedl w "kamasze". Dla dobra naszych dzieci. Twoj maz ma obowiazek jak kazdy mezczyzna.

Gość gość
Jesli każdy ma obowiązek to dlaczego każdy nie idzie?Honoru nie mają tylko politycy bo to przez nich są wojny(itp.).Do dzis żałuje,że poszedł odbębnić swoje.Jakby się migał to byłby spokój.

Gość gość
Honorem to sobie można tyłek podetrzeć. Szukają mięsa armatniego na pierwszą linię frontu. O co tu walczyć? Żeby wróg nie zburzył politykom ich pałacy gdy samemu nie ma się nawet kawalerki? To lepiej dogadać się z wrogiem i wykurzyć tą kastę do kamieniołomu.

Gość gość
Jeden kolega powiedzial na komisji że podobaja mu się męskie jądra jak wiszą prawie do kolan. Nie wiem czy dlatego go nie wzieli ale bardzo możliwe. Miał na imię Przemyslaw.

Gość gość
Rzeczywiscie gejów nie brali ale w czasach PRLu to było mocno ryzykowne bo gejom milicja zakładała kartoteki jako grupie kryminogennej. Poza tym nie było ochrony danych osobowych i taka informacja mogła trafić gdzie nie trzeba.

Gość gość
Jeden kolega jeszcze w wieku 18 lat potrafił wciągnac jądra do kanału pachwinowego. Ogolil sie pod pachami zostawił kilka włoskow na podbrzuszu i pokazał komisji poborowej że nie ma jaj. A że nikt nie lubi grzebać przy jajach to mu dali kategorię E.

Gość gość
Niech idzie odbebni szkolenie dla rezerwistow maksymalnie do miesiaca.Nie wiem ile teraz płacą w 2015 płacili 110 za dzien szkolenia

Gość gość
To te WKU jeszcze istnieje?

Gość gość
Dzisiaj w pierwszej linii walcza kobiety bo wkoncu mamy feminizm wiec niech bronia mezczyzn i rodziny

Gość gość
Może WKU musi się czymś wykazać żeby go nie rozwiązali ale jeśli ktoś bardzo nie chce to chyba bez problemu się wymiga. Takie ćwiczenia jednak sporo kosztują a wojna będzie dopiero za sto lat.

Gość gość
Antoni wzywa do broni a teraz Mariusz Lucjanowicz.

Gość gość
moze niech idzie do psychiatry ze ma depresje.wydaje mi sie ze jak bedzie mial przepisane jakies psychotropy to go nie wezma