Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie kwiaty do domu łatwe w pielęgnacji

Polecane posty

Gość gość

Kochane mamy pomóżcie proszę. Mam bardzo mały dom i potrzebuje jakis ładnych MAŁYCH kwiatków doniczkowych na parapet. Najlepiej żeby były tez dość łatwe w utrzymaniu i nie wyrosły za duże jak moje 15cm draceny które za kilka lat zasłoniły całe okno. Odpadają storczyki bo za wysokie i kaktusy których nie lubię.

Gość gość
podlaczam sie tez. ja nie mam zadnych kwaitow. nawet kaktus zdechl.

Gość gość
Sztuczne

Gość gość
pokrzywy

Gość gość
A te fiołki trzeba przesadzać co roku do większych doniczek?

Gość gość
Ja nie przesadzam. Mam dość wąskie parapety i na nich fiołki w takich małych doniczkach. Odrywam liście, bo potrafią się rozrosnąć i wtedy nie kwitną - czasem po oberwaniu tych największych zewnętrznych liści mijają dosłownie 2-3 dni i pojawiają się kwiatki. Jak fiołek jest za duży, to można go np. rozdzielić na 2 (moja mama tak robi, ale te jej rosną jak szalone, moje takie nie są) albo właśnie wsadzić do większej doniczki. U każdego pewnie będą rosły inaczej, bo ja mam moje już 3 lata i cały czas są małe, a mama (ma rękę do kwiatów) swoje rozsadza bo takie są ogromne.

Gość gość
Kaktus koralowy, grubosz, starzec, zielistka, sansewieria

Gość wekisa
Lawenda to roślina, którą zawsze chciałam mieć w swoim ogrodzie z uwagi na zapach, który bardzo mi odpowiada. Kiedyś zasadziłam ją w dnicy na balkonie ale nie wyrosłataka, jakiej oczekiwałam. Zaczęłam w internecie szukać informacji, co mogłam zrobić nie tak. Natrafiłam na blog ze strony https://www.bilscy.info/blog/lawenda-waskolistna . Dowiedziałam się z niego ważnych rzeczy, których następnym razem będę przestrzegać. Warto pocytać na temat preferencji danej rośliny przed jej sadzeniem. Unikniemy wtedy rozczarowań.

Gość gość
Storczyki wbrew pozorom są łatwe w uprawie. Byle nie spalilo ich słońce . Mogę też polecić skrzydlokwiat.

Gość gość
Mini paprotkę