Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antdepresanty

Polecane posty

Gość gość

Witam mialabym pytanie do osób,które biora antydepresanty. Bo ja bralam je tylko 8 dni gdyz zauważyłam,ze moje uczucie do partnera znika. Jest mniejsze. Od 4 dni juz ich nie przyjmuje,lecz uczucie do niego nadal nie jest takie samo jak bylo przed lekami. Ogolnie panikuje strasznie,placze i wg . Myślę,ze te leki az tak wpływają na nasz organizm . Czy ktos mial tak samo jak ja? Chodzi mi ogolnie by uzyskac odpowiedz czy moje uczucie milosci wróci???? I czy ta panika zniknie??? Moze 4 dni to malo od czasu kiedy przestalam brac,aby to wszystko calkiem zniknelo z mojego organizmu. Jeszcze dodam,ze czuje jakas blokade w uczuciach.

Gość gość
Debilka upośledzona.

Gość gość
Przez tabletki zniknęło uczucie miłości do partnera?? Możliwe ze z początku brania jestes trochę otumaniona,zwolniona taka obojętna,po dłuższym czasie zażywania tabletek powinno być ok a jeśli cały czas bedziesz się po nich źle czuła to lekarz powinien ci je zmienić

Gość gość
Nie wiem jakos czuje taka blokade w uczuciu do mojego chlopaka. Odkąd zaczelam brac leki. Ale dziekuje ci za odpowiedz.

Gość gość
A jakie bierzesz leki.Napisz to ci pomoge troche sie uczylem i przerabialem na sobie.

Gość gość
To depresja daje Tobie takie stany a nie leki. Zwroc sie z tym do lekarza.

Gość gość
Organizm się przyzwyczaja i stabilizuje hormony po max 2 tygodniach od rozpoczęcia kuracji lekiem. Kiedy się je odstawia, tak samo w organizmie robi się zamieszanie. Istotna w tym czasie jest pełnowartościowa dieta i zdrowy styl życia. Jeśli nie musisz brać tych środków - np. depresja nie wynika z trwałej patologii organizmu, tylko ze złej diety, przemęczenia, czy stresu, to najlepiej usunąć te przyczyny, zamiast się truć lekiem, który jednak ma sporo skutków ubocznych.

Gość gość
Oczywiście ze antydepresanty powoduja zaburzenia Uczuciowe i seksualne.Np po Cital(citalopreum) mózg wytwarza prolaktyne która jest odpowiedzialna za uspokojenie organizmu po seksie gdzie dochodzi do duzego wzrostu dopaminy i po osiagnieciu orgazmu prolaktyna zbija dopamine.Tak wiec odrazu wysoka Prolaktyna powoduke trudnosci w podnieceniu.

Gość gość
Tak samo antydepresanty na ogól te 3 generacji powodują wychwyt zwrotny serotoniny.A serotonina może blokować inne hormony odpowiedzialne za uczucia.

Gość gość
Ogólnie lekarze już nie znają innych pojęć tylko depresja. Słowo depresja zrobiło się zbyt modne i wszystkich do przyssłowiowego jednego wora biorą . No niestety u mnie dawno temu było nieludzkie zmęczenie, Syndrom chronicznego zmęczenia, prawie 3 lata .Chcieli mi tylko pakować antydepresanty . Teraz przewlekłe bóle kręgosłupa jak i zmiany w nim dosyć duże i też moda antydepresanty przepisać. A ja reaguję na wszystkie bardzo źle i nie będę tego świństwa łykać tylko uspakajacze.

Gość gość Y
Napisz nazwę leku .To ja z15.05

Gość gość
A jakie uspakajacze benzo?

Gość gość
Uważajcie na benzo bo spapracie sobie życie sa bardziej uzależniające od alkocholu.

Gość gośćY
Napisz jakie masz doświadczenie z benzo jak to u ciebie wyglądało?Ja się z tym nie zgodzę.

Gość gość
Antydepresanty to nie cukierki i żaden lekarz nie przepisuje takich leków żeby je brać przez tydzień

Gość gość
Biore fluoxetine bo mieszkam w Anglii ale polski lel to fluoxetyna czy jakos tak