Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podwójne standardy

Polecane posty

Gość gość

Nie tak dawno koleżanka z pracy ( 30 lat) robiła prawo jazdy, wszyscy jej kibicowali, że fajnie itd. Teraz ja sam robię prawko, mam 32 lata, i tutaj wszyscy się dziwią, że jak to nie mam prawka, że co to za facet w tym wieku bez samochodu. A ja chcę to prawko zrobić, chodzę na kursy wieczorem po godzinach. Takie podwójne standardy w ocenianiu, skąd to się bierze?

Gość gość
A myślisz, że kobiet nie dotyczą "podwójne standardy" w innych aspektach? Tak już się przyjęło, że facet powinien mieć prawo jazdy. I to najlepiej jak najwcześniej.

Gość gość
No wiec własnie. Zobacz z czym się muszą mierzyć kobiety i to w wielu innych aspektach.

Gość gość
Nie przejmuj sie, moze temat juz sie znudzil. Dasz rade, skup sie na sobie.

Gość gość
w jakich np aspektach? powinni chociaż docenić to, że robię to prawko po godzinach, podczas gdy oni idą na piwo czy spędzają czas ze swoimi drugimi połówkami. Wcześniej jakoś nie odczuwalem potrzeby mieć samochód, może mój rozwój przebiegał inaczej, niż u innych osób, nie wiem.

Gość gość
akurat kobiety mogą robić tak samo prawko jak faceci. To, że robią je często później bierze się tylko od nich, nikt im tego nie broni.

Gość gość
bo zaskakująco często brak prawka wiąże się z byciem prawiczkiem:) okrutne, ale prawdziwe. I wystawiające nie najlepsze świadectwo kobietom.

Gość gość
napisze ktoś n poważnie?