Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża w dni niepodłodne.

Polecane posty

Gość gość

Witam, dwa miesiace temu odstawiłam tabletki anty. Brałam je 8 lat. Jednak okres powrócił regularne, spóźnił się tylko jeden dzień. Wraz z narzeczonym ze względu na to , ze dziecka raczej nie planujemy w najblższym czasie oczywiście stosowaliśmy inne metody antykoncepcji. W dni niepłodne zdażyły się dwa stosunki, gdzie zaczeliśmy bez ale kończyliśmy w prezerwatywie. Jednak okres spóźnia mi się już tydzień. A pierwszy test wyszedł pozytywnie, chociaż bardzo rozmazany. Czy któraś z was miała podobnie i okazało się, że jest jednak w ciąży?

Gość gość
Ja zaszłam w ciążę 5 dni przed terminem @ byliśmy pewni że to dni nie plodne , lekarz się z nas śmiał potwierdzone :)

Gość gość
No możliwe. Kiedy dokładnie były te stosunki? A i jak długie masz cykle?

Gość gość
A stosowaliście zabezpiecznie w te dni niepłodne czy normalnie sie kochaliscie 5 dni przed dniami płodnymi?

Gość gość
gość dziś No możliwe. Kiedy dokładnie były te stosunki? A i jak długie masz cykle? Standardowo cykl 28 dni. Dni płodne miały zacząć się 20 sierpnia , najblizej dni plodnych to trzy dni przed kochalismy sie z zabezpieczeniem Później miałam delgacje z pracy to nawet nie było okazji, dwa tygodnie celibatu. I klika razy na początku miesiąca przed przewidywanym okresem.

Gość gość
14:51 kochaliśmy się do końca z finiszem w środku stwierdzilismy ze nie ma obaw bo za 5 dni ma byc okres planowo no i okresu nie dostałam już hahaha i pierwszy test jaki mi wyszedł to 13 dni po stosunku z słaba druga kreska ale. widoczna poszlam na beta hcg i nie było już wątpliwości , na usg doktor też potwierdził i się śmiał że byliśmy pewni ze to dni nie plodne a tu niespodzianka :) przesunela sie owulacja :)

Gość gość
My dodatkowo się zabezpieczaliśmy.. Prezerwatywa nie pękła.

Gość gość
Na jakiej podstawie twierdzisz, że to były dni niepłodne, czy prowadzisz obserwacje czy to tylko szacunki mogące być obarczone błędem? Zważywszy na długi okres stosowania antykoncepcji hormonalnej Twój organizm zapewne jest rozregulowany, to dodatkowo utrudnia określenie dni płodnych i nie. Nawet jeśli jesteś w ciąży, to ze swoim narzeczonym, z którym planujesz wspólną przyszłość, a tym samym wiadomość o dziecku choć nie w porę, jest przecież radosna. Jak Twoje samopoczucie? Pozdrawiam, Majka

Gość gość
Majko, oczywiście że dziecko to radość. Po prostu planowaliśmy trochę poczekać po odstawieniu tabletek. Tak jak jest zalecane. I tak po "bożemu" ślub dopiero dzieciątko. A co do dni płodnych to ze względu na to iż od razu prawidłowo dostałam okres, stwierdziłam, że raczej wszystko przebiega prawidłowo. No ale cóż organizm ludzki jest nieprzewidywalny.

Gość gość
ja zaszłam w ciaze po stosunku w 10 dc tez byłam pewna ze to niepłodne, bo cykle mam ok 30 dni. no, ale cieszymy sie

Gość Orella
Ciąża może przydarzyć się niezależnie od dni, wystarczy, że coś się przesunie i ryzyko rośnie. Nie ryzykuję, mam swoje vixpo i wolę sama sobie zaplanować kiedy chcę mieć dzidzię. No ale oczywiście gratuluję. :)

Gość queenkin
Jakbym miała to ciągle liczyć i się zastanawiać, to bym chyba zwariowała, na szczęście już od 2 miesięcy nie muszę się martwić, biorę swoje pierwsze pigułki, vibin mini i jestem bardzo zadowolona. Czuję się swietnie.