Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja przesadzam?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Sprawa wygląda następująco: na cmentarzu mamy dwa pomniki, jeden przy drugim. W jednym grobie leży Babcia, a w drugim Wujek i rodzina chce zrobić nowy pomnik, bo te obecne są wiekowe i stare, ale.. Oni chcą zrobić pojedynczy pomnik na miejscu Wujka. oczywiście z imionami dwóch osób, ale bez ekshumowania Babci. Na miejscu starego pomnika Babci chcą wyłożyć kostkę brukowa pod którą będą szczątki mojej sp. Babci. Ci o tym myślicie? Nie wiem czy ksiądz ale ktoś wydał na to zgodę bo budowa zaraz się zacznie.

Gość gość
Po tym bruku wszyscy będą chodzić.

Gość gość
Podnosze temat.

Gość gość
Nikt nic nie podpowie?

Gość gość
na sram ci na Grób

Gość gość
To chyba jest nielegalne.

Gość gość
To jest zbeszczeszczenie zwłok.

Gość gość
A ktoś na to wydał zgodę przecież.

Gość gość
Zależy ile lat babcia tam leży i co z niej zostało? Może już nic tam nie ma? My nie opłaciliśmy jednego grobu po 20- latach i został skopany, nic nie wyciągnięto, tylko zlikwidowano pomnik i na to miejsce pochowano inną osobę. (Nie myśl że żałowaliśmy pieniędzy na opłacenie kolejnych 20 lat, z bólem serca, ale i tak nikt od lat nie jeździł na ten grób, bo z tej rodziny została tylko staruszka i osoba na wózku, a to 300 km stąd.) Tak, że po 20 latach już z ciała nic nie powinno zostać, owszem, może kawałek różańca, strzęp sukni, czy kawałek drzewa z trumny. Kości nie widziałam. Myślę, że w tym nic złego, liczy się pamięć i modlitwa

Gość gość
Dziękuję że zabrałas głos. Babcia leży ponad 20 lat, ale u nas na cmentarzu robią takie ekshunacje na prośbę rodziny. To była moja ukochana Babcia i dla mnie jest to haniebne.