Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pleśń na plastiku w pralce

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie, proszę. W pralce zrobiła się pleśń, dokładnie w części na „kieszeń” z przegródkami. Od kiedy to zauważyłam zawsze po praniu wyciągam całkowicie tę część, osuszam ją i pozostawiam na zewnątrz do następnego prania. Ale nie daję rady usunąć pleśni z tej kieszeni w pralce. Zrobiła się na jej dnie. Próbowałam wielu polecanych w Internecie środków domowej roboty (np. czyszczenie sodą), ale bezskutecznie. Czy ktoś z Was miał taki problem i dał radę go zwalczyć? Z góry dziękuję za ewentualne porady.

Gość gość
* tzn. wyciągam „kieszeń” z przegródkami na proszek i płyn

Gość gość
U mnie plesn powstala w dziurze na wklad z przegrodkami. Tez wyciagam i tez nie daje rady usunac plesni w niewyciagalnej czesci pralki. Ktos cos?

Gość gość
Żel z chlorem, taki do toalet. Nanieść pędzlem (bo wlać się nie da przeważnie), zostawić na godzinę czy dwie, opłukać/umyć na ile się da. Albo specjalny produkt na grzyb np. na ścianie.

Gość gość
gość dziś Bardzo Ci dziękuję. Tym bardziej, że teraz widzę jak nieskładnie opisałam sytuację - to chyba ten grzyb z pralki mi zaszkodził ;) PS: Wcześniej miałam pralkę znanej firmy niemieckiej, szuflada nie była wyciągalna, nigdy nie było problemu z pleśnią - dlatego w tej na początku nawet nie sprawdzałam, czy się wyciąga, no i się porobiło...

Gość helppppp

Mam podobny problem, tylko ze plesn jest w srodku. To znaczy wydaje sie, ze dno wneki na wyciagana kieszen z przegrodkami jest podwojne i we wnetrzu tego podwojnego dna zrobila sie plesn. Kolor stal sie szary w tej czesci, nie idzie tego wyczyscic od zewnatrz.

Co robic? 😱

Pluje sobie w brode, ze nie zgllsilam reklamacji od razu, gdy to zauwazylam, a pralka byla jeszcze stosunkowo nowa. To musi byc wada fabryczna, jakas szpara tam albo celowo z jakiegos powodu podwojne denkon(pralka jest wyprodukowana w Azji przez wiodacego producenta,  nie zaden badziew). No ale przez dlugi czas myslalam, ze ta plesn to powstala z mojej winy i szorowalam roznymi srodkami normalnie, od zewnatrz.

Helppppp 😭

Gość Gość

Nigdy nie miałam takich problemów. Mimo że czasem zostawiałam coś mokrego w pralce ani nie wyciągałam tej szufladki. Pralka się co najwyżej kurzy (jest ładowana od góry i zawsze zostawiam ją otwartą, żeby nie zatęchła).