Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kama02

Ciąża na umowie na zastępstwo

Polecane posty

Gość Kama02

Witam. Mam pytanie odnośnie ciąży przy umowie na zastępstwo. Pracuje w budżetowce 3 lata na umowie na zastępstwo. W przyszłym roku w maju, wiem, że wraca osoba, która zastępuje, czyli moja umowa automatycznie wygasa. Chciałabym się dowiedzieć czy w przypadku gdybym zdecydowała się z partnerem do maja to będzie przysługiwać mi zasiłek chorobowy i macierzyński? Oraz jeśli nie zdecydujemy się do maja, tylko później, a nie znajdę żadnej innej pracy to co wtedy będzie mi się należeć? Czy moje składki na ubezpieczenie przepadna

Gość gość
Musisz byc zatrudniona w dzien porodu, zeby miec macierzyński. Jesli zajdziesz przed końcem umowy, to przedłuża ci ja z pewnością do dnia porodu. Z tym, ze kończaca sie umowę przedłuża sie, kiedy kobieta jest w 12 tyg ciazy, czyli jesli zdarzy sie, ze zajdziesz w ciąże zaraz przed końcem umowy, to nie ma obowiązku jej przedłużenia.

Gość gość
A jeśli zajdziesz jako bezrobotna, to nalezy sie tzw Kosiniakowe, Przez rok, ale Dopiero porodzie, Wiec nie będziesz przez czas ciazy dostawać żadnych świadczeń. Musisz byc zajerestrowana w pup, zeby to Kosiniakowe dostawać.

Gość Kama02
Zapytam się Was wtedy, czy jestem w ciąży? a Wy mi odpowiecie. Pasuje Wam tak?

Gość Goścagatka
r***ajmy się

Gość fghijk
Kama02 skąd wiesz, że Twój facet nie strzela ślepakami? :D

Gość gość
21:36 to na pewno podszyw, wiec nie będziemy komentować;) z tym, ze niewiadomo czy umowa na zastępstwo nie rządzi sie jakimś innymi prawami, wiec moze lepiej poczytać o tym.