Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z pierscionkami

Pierścionek zaręczynowy, jaki wybrać? :)

Polecane posty

Witam serdecznie, mam wybrane 2 typy pierscionków i teraz jest dylemat, który wybrać

Gość gość
Zdecydowanie 2

Gość gość
oba sa c*****e i brzydkie

Gość gość
czlowieku za brzydkie i za tanie chcesz sie osmieszyc to powodzenia :D wspolczuje narzeczonej

Gość gość
takiego goscia co nie umie podjac wlasnej decyzji

Gość gość
To ma być skromny symbol, a kasa się przyda na później, dom/mieszkanie, dziecko.

Gość gość z pierscionkiem
Nie spodziewałem się takiej krytyki. Spróbuję wyjaśnić. Jak każdy przed kupnem lubię zasiegnąć opini. Nie każdy jest materialistą, moja partnerka wolałaby bym zaniechał kupna i składał na coś przyszłościowego, jakis wspolny kącik. ;-) Dlatego szukam tylko jakiegoś symbolicznego podarunku, by zachować tradycję.

Gość gość
Wg mnie oba sa mega brzydkie. Prosta obraczka i wiekszy kamien chociaz, jesli ten symbol nie moze byc ladny interesujacy i wyjatkowy

Gość gość
Moze jakis z bardziej kolorowym oczkiem ?

Gość gość
Brzydkie jak noc listopadowa, ale jak się szuka najtańszych to tak jest :D

Gość gość
Czesc, nie przejmuj sie krytyka. Cena jest okej, znam ludzi ktorzy za 400zl kupili albo wcale. Wedlug mnie pierwszy pierscionek jest zdecydowanie ladniejszy. Sama mam wielodiamentowy i kazdy jubiler Ci powie, ze takie pierscionki robia lepsze wrazenie - swiatlo odbija sie od kazdego diamenciku, co pieknie wyglada na zywo. Sama przed zareczynami ogladalam z chlopakiem jedne i drugie i te z pojedynczym kamieniem wedlug mnie wypadaja gorzej. Co do ceny poczatkowo tez chcialam pierscionek za bog wie ile, ale szczerze Ci powiem, ze potem doszlam do wniosku, ze balabym sie z 3 tysiacami chodzic na reku, a kase lepiej zainwestowac w nowsze auto czy cos do domu. Te pierscionki, ktore pokazales w linkach maja spoko cene i sa ladne. Tu pisza chyba same materialistki, ale roszczeniowe panny, co siedza na 500+ i szukaja jelenia. Pozdrawiam!

Gość gość
tak sobie tlumacz autorze, jestes materialista i chytrusem

Gość gość
Dodam jeszcze tylko, ze kolorowe oczka juz dawno wyszly z mody, a i nie zawsze takie kolorowe pasuja do reszty ubioru i w ogole charakteru dziewczyny. Chyba, ze Twoja dziewczyna jest artystyczna dusza, ubiera sie kolorowo itp. to okej. Natomiast jesli nie, to pozostalabym przy klasycznym zlocie i diamentach. I serio nie bierz do siebie tych wypocin dziewczyn, dla ktorych te pierscionki sa brzydkie lub za tanie. Nie wazne jaki wybierzesz, gwarantuje Ci, ze Twoja kobieta i tak bedzie zachwycona. Pamietaj rowniez o oprawie zareczyn - dobra kolacja lub romantyczny spacer, kwiaty tez nie zawadza. No i oczywiscie nie zapomnij ukleknac ;) najlepiej wybrac taki moment, dzin, kiedy kobieta sie nie spodziewa. Powodzenia!

Dziękuję Ci, bardzo konstruktywana opinia i ratująca poziom dyskusji

Wszystko juz mam zaplanowane, a kąśliwymi opiniami sie nie przejmuję, szukając tej jedynej musiałem przebrnać przez takie charakterki :)

Gość gość
I znalazłeś laskę bezwysiłkową. Nie chcesz się starać i bierzesz byle co, aby tanio. Typowa sknera z ciebie. Nie dorabiaj do tego ideologii. Ps: Nie ma pierścionków zaręczynowych za 400 zł. Pracuję, dobrze zarabiam i nie chciałabym być z kimś takim jak autor.

Gość gość
Oczywiscie, ze sa. Moj kolega zamowil na allegro. Zamiast diamentu z cyrkonia, a zloto nizszej proby (333), nawet bys sie nie kapnela ze to cyrkonia, moze dopiero po paru miesiacach, bo cyrkonie matowieja i traca blask. No chyba, ze dla Ciebie musi miec na opakowaniu wielki napis "zareczyny". Skoro tak super zarabiasz to sobie sama kup sliczny pierscionek, bo normalny facet ucieknie od takiego babona jak najdalej. Facet w zwiazku nie jest od pierscionkow tylko od zbudowania i utrzymania wraz z zona rodziny. Oczywiscie nalezy sie wzajemnie rozpieszczac, ale w rodzinie sa rozne inne wydatki, wazniejsze od blyskotek. W kazdej rodzinie nawet w tej najbogatszej.

Gość gość
Spoko, mam nadzieje ze moja rada jakos Ci pomogla. Zycze udanych zareczyn i pieknej wspolnej drogi jako malzenstwo ;)

Gość gość
Jak można określić kogos sknerą, posiadając tak mało danych. Trochę matematyki: Facet z wawy 30 lat, 15 tys na rękę vs facet z lublina 24 lata, 3 tys na rękę. Z wawy kupuje pierscionek z 5 tys, z lublina za 1,5 tys. Kto jest sknerą? Albo większym sknerą :-)

Gość gość
Pierwszy ładniejszy ;)

Gość gość
13:44 najlepiej przebij kumpla i kup pierścionek za 80 zł :D Nie musisz się o mnie martwić. Na szczęście nie jestem magnesem na chytrych wieśniaczków.