Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 tydzień ciąży i mega przeziębienie z inhalacjami sterydowymi pocieszcie

Polecane posty

Gość gość

Pierwsza ciążę straciłam, z drugiej mam synka a teraz niestety mega chorobsko czy istnieje szansa, że ciąża przetrwa? wariuje niby lekarka powiedziała że inhalacje są najbezpieczniejsze

Gość gość
To nie inhalacje sterydami są najbardziej niebezpieczne dla płodu tylko samo zakażenie czy to wirusowe czy bakteryjne, które masz. Tutaj nikt nie da odpowiedzi na pytanie czy choroba i leki będą miały wpływ. Kuruj się, odpoczywaj, nie nadwyrężaj organizmu bo organizm osłabiony to najprostsza droga do poronienia. Wzmacniaj organizm naturalnymi sposobami zależnie od objawów.

Gość gość
Trudno powiedzieć jaka to choroba, ale sterydy chyba nie bardzo są bezpieczne. Może warto naturalne metody wypróbować.

Gość gość
Sterydy na przeziębienie? Nawet bez ciąży bym nie stosowała... Nie wariuj i nie panikuj, stres dużo bardziej może się odbić na Twoim dziecku niż przeziębienie czy choroba. Odpoczywaj ile możesz, śpij, słuchaj pięknej (dla Ciebie) muzyki.

Gość gość
W die bylyscie, g#&no widziałyście. W 7 mcu ciąży miałam ropne zapalenie zatok i zapalenie oskrzeli. Laryngolog dał mi antybiotyk na 10 dni, a pulmunolog sterydy zwiewne na 2 tygodnie. Wg pulmunolog sterydy wziewne są całkowicie bezpieczne. A nawet gdyby jakimś cudem przeniknely do płodu to pomogą dojrzewac plucom (choć oczywiście nie ba twoim etapie ciąży). Kobietom w ciąży podaję się sterydy właśnie gdy jest ryzyko przedwczesnego porodu, aby przyspieszyć dojrzewanie dróg oddechowych dziecka. Są różne sterydy, na różne choroby, bardziej wierzysz nam tu niż lekarzowi? Stres w ciąży jest bardziej szkodliwy dla płodu niż wziewny steryd, więc wyluzuj i wracaj do zdrowia. A i choroby, stany zapalne w ciąży jeśli lekarz widzi potrzebe trzeba leczyć prawdziwymi lekami, a nie kurować sie naturalnymi metodami, bądźmy poważni..