Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fobia społeczna

Polecane posty

Gość gość

Ma ktoś?

Gość gość
Ile masz lat, jak sobie radzisz? Jesteś kobietą czy mężczyzną?

Gość gość
mam 27 lat , jestem kobieta. Nie radze sobie. Do tego jestem w zwiazku z facetem, ktory jest calkiem inny niz ja. Towarzyski itd....Przez to nie wychodzimy praktycznie do znajomych, a spotkania z jego rodzina ograniczam do minimum....duzo by opowiadać . A Ty ?

Gość gość
tu kazdy prawik ma

Gość gość
Gdzie poznałaś chłopaka, co on na to, że masz fobie?

Gość gość
Moklar 1 tabletka rano przez 7 dni potem 1 tabletka rano i 1 po południu przez 7 dni potem 2 tabletki rano i 1 po południu przez 7 dni a potem już 2 tabletki rano i 2 po południu

Gość gość
W klubie. Jesteśmy ze sobą 3,5 roku. Wtedy kiedy go poznałam, mozna powiedzieć że miałam lepszy okres. Cóż...czasem jest cięzko, chyba nie do końca mnie rozumie, tez zdarza sie ze przez to sie kłocimy.

Gość gość
Pracujesz?

Gość gość
Tak. A u Ciebie jak wygląda fobia ?

Gość gość
U mnie jest tragedia :(

Gość gość
Tzn? ile masz lat? kobieta , mezczyzna?

Gość gość
Kobieta 28

Gość Człowiek nikt
im dłużej jestem bez pracy tym większą mam fobię społeczną, którą sam se wyhodowałem świadomie izolując się od grupy znajomych, bo bycie przerywem lepiej smakuje w samotności. W towarzystwie źle się czuję bo jeszcze ktoś spyta co robiłem przez ostatnie 12 lat, a ja tylko skakałem z uniwerku na uniwerek, aż w końcu jakiś ukończyłem. Miałem 2 prace na umowę i praktyki i dalej tylko studia, a to w wieku 31 lat to jakiś nieśmieszny żart.

Gość gość
dlaczego nie masz pracy ?

Gość gość
To nie musz być fobia. Są różne podobne.... W wieku 31 l to już raczej nie fobia tylko co innego

Gość gość
I juz mamy wynik choroba psychiczna. Kazdy po 30 co ma jakis problem to czubek. Po to sa doradcy tu co niektorzy.

Gość Człowiek nikt
Chodzę z rozmowy na rozmowę do pracy lub chociaż na staż i efekt tego jest taki, że albo nikt nie odpowiada lub jestem odrzucony. Próbowałem trochę bardziej aktywnej metody czyli dzwonienia do firm i instytucji, ale to też jest nieskuteczne. Jak dzwonie pod numer A to mówią by zadzwonić pod numer B, a ci pod numerem B, że do C, a ci ostatni żeby znowu do A lub B. Jak im mówię że już tam dzwoniłem to mówią by wysłać CV na maila i tak zbywają bo na skrzynce mają tego stosy. Pracuj pl robi statystki jeżeli chodzi o chętnych na 1 miejsce i jest tego 40-100 i to nierzadko i więcej. Są to prace za poniżej 2600 zł brutto.

Gość gość
dziś Nie nie każdy. Można mieć załamanie nerwowe, nerwice, zaburzenia osobowości no właśnie na te ostatnie bym stawiała u tego pana 31l. Fobie się raczej ma w wieku dorastania. Można mieć trochę później.

Gość gość
Też tak robiłem i nic. Musisz chodzic na żywo i pytać, zanosić cv, najważniejsze, żeby widzieli że chcesz pracować. Przez internet mi nic nie dało to szukanie. Raz na miesiac rozmowa i wypad.

Gość Człowiek nikt
Bardzo możliwe, że nie jest to fobia. Nie jestem ekspertem od psychologii. W wieku 24 lat leczyłem się z nerwicy lękowej, ale już jej nie mam bo nawet teraz w tym trudnym okresie nie mam tych dreszczy i ataków paniki.

Gość gość
kolejne sieroty z fobią.

Gość gość
To ja w wieku 41 co mam? Podobno jestem bardzo nieśmiały. Ale to nie ze wszystkim bo własny interes prowadzę i ludzi wchodzi trochę. Kobiety nie mam jedynie.

Gość gość
Macie fobie stwierdzona przez lekarza czy sami się zdiagnozowaliscie jak wiekszosc tutaj

Gość gość
wiekszosc sama sie "diagnozuje" siedza w domu rodzicami tak im wygodniej

Gość gość
Ja mam nerwice lękowa i najbardziej uciążliwym problemem u mnie jest bezsenność...

Gość gość
no kto jeszcze ma "fobie" hahahahahahahah

Gość gość
Dobrego psychologa znajdziemy w tym punkcie Prywatnym Ośrodku Leczniczym Medis w Katowicach. Chodziła tam moja mam i leczyła depresję....bardzo jej pomógł tamtejszy psycholog.