Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze dzieci przechodzily afty, opryszczkowe zapalenie? jak to przetrwac? :(

Polecane posty

Gość gość

witam was jak dalyscie rade, moje dziecko 1,5 roczne zarazilo się od starszego 3 letniego i od tygodnia w domu jest tylko placz, krzyk. starsze dziecko miało mniej objawów bo tylko przekrwione dziasla i kilka aft na jezyku, dal rade jesc pomalutku jakos dal rade. córka 1,5 roczna strasznie ciężko przechodzi, miała zawalony caly język, dziasla, a od kilku dni przez wkładanie rak do buzi rozniosła to na twarz, jest cala w krostach na buzi, no koszmar po prostu, caly dzień placze, nie chce nic jest, karmie ja na sile strzykawką do lekarstw, boje się o nią, nie chce szpitala i kroplówki. ona się szarpie, boli ja to, wrzeszczy caly dzień, az zaczela dziś glos tracic, jest ochrypnieta, martwię się bardzo.. niby te afty z jezyka i dziasel giną ma zaczerwienione ale ona i tak caly dzień placze, jutro idziemy znowu do lekarza, bo już sama nie wiem czy tak ma być, czy ta choroba tak przebiega , czy ona już zdrowieje... oczytalam się w interecie, ze dzieci mogą nawet wzrok stracic, a ona ciagle pociera oczy. czy któras to przechodzila? ile trwalo, i czy tez dziecko było az tak bardzo wysypane, ze az na buzi były opryszczki??

Gość gość
A co podajesz córce? W sensie leków?

Gość gość
Jak ci oko zatrze i ci zarazi To dostanie opryszczkowe zapalenie rogówki A to dopiero boli i powstaje blizna!!!! Powinnaś dostać Heviran najmniej 200!!! I na to oko nie będzie widzieć. Wiem co pisze moja corka tak ma Nie widzi na oko po tym zapaleniu i to się nawraca

Gość gość
Niech cierpi płacze, ale do szpitala nie dam . To jest kochająca mamusia .

Gość gość
Moja córka miała taką drozdzyce po szczepienie mmr, zajęła cały organizm. Mala miała mocną chrypkę i nie chciała jeść. Pediatra zapisała mi syrop bodajze flukonazole bo mówiła że przy takiej rozległej aftin itd nie pomoże. Biegiem do lekarza.

Gość gość
córka bierze nystatyne 3 razy dziennie po 2,5 ml, anaftin baby 3 razy dziennie, neosine, przeciwbólowy co jakiś czas i do smarowania na twarzy dezaftan zel, heviran mam ale lekarka powiedziała na początku by dawac tabletke rozpuszczona w wodzie a potem powiedziała by jednak nie dawac bo za dużo lekarst będzie a ten lek jest od 2 latek a corka ma dokładnie rok i 3 miesiące.. dzisiaj już było lepiej, o wiele lepiej , nawet nie wytrzymala i zabrala starszemu synkowi jabłko, plakala ale zjadla, leciała jej krew z tych krostek ale nic nie plakala dzisiaj, w nocy jeszcze jej podalam nystatyne i zel dodatkowo, widze poprawe, szok wczoraj zalozylam post a dziś jest o niebo lepiej, choroba trwa już od zeszłej niedzieli, zaczelo się kilka dni wcześniej placzem, rozpaleniem ciala i katarem ogromnym katarem, od popołudnia w niedziele wyskoczyly pierwsze plamy na jezyku, dziś wtorek , środa wlasciwie i corka od godziny 20 jeszcze się nie przebudzila i nie plakala, przypuszczam , ze do tego placzu doszly ząbki, bo wychodzi jej trójka, no cóz, będę pisać na bierzaca dla innych mam , które będą się borykały z tym okropnym choróbskiem. dodam,ze dziś córka ganiała się po całym domu ze starszym, bawili się w chowanego, nie chodzila za mna krok w krok, nie ciagnela za reke i robila fikołki także chyba zdrowieje, nie zapeszając, mam taką nadzieje. a ta pani , która napisala o szpitalu, ty tępaczko, a która mama chce być z dzieckiem w szpitalu, najpierw lekarz, zapopieganie szpitala jak tylko to możliwe, dla dziecka szpital to tez ogromne przezycie, a ztego co mi lekarze mówili bo w sumie byłam u 4 każdy mówił, ze nie jest to choroba do hospitalizacji, tylko i wyłącznie odwodnienie , które może towarzyszyć tej chorobie, więc podawalam jej jedzenie strzykawką , żeby nie dopuscic do wlozenia igly w zyłe mojej córki!

Gość gość
Dobrze, że jest lepiej. Biedna mała.

Gość gość
hej dziś już w ogóle nie płakała wszystko z buzi zniknęło ale jeszcze podałam jej lekarstwa dwa razy tak profilaktycznie tylko w mniejszej ilości, zostały tylko niezagojone krostki na buzi. dziś zjadła rosół:) fileta z kurczaka :) bialą kielbase , kanapki, serek, jabłko, ojej czego ona nie zjadła taka wygłodniała po tygodniu diety:) miała chęć na wszystko:) znowu mnie ciągnęła do lodówki jak przed chorobą i wybierała na co ma chęć:)nareszcie zdrowa. pozdrawiam:)