Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce zyc normalnie

Jaka dieta na hashimoto paleo, dabrowskiej,budwig,

Polecane posty

Gość chce zyc normalnie

Witam. Nie wiem jak sie odzywiac w tej chorobie. jak dobrze przeczytalam , pewne rzeczy moga wyzwalac, zaogniac ta chorobe. Nie mam uczulenia na nic, jednak po chlebie zwyklym takim jasnym i mleku mam nadmiar sluzu z nosa i z buzi i bol w krtani (jakby krtan sie zmniejszyla). Moja sytuacja wyglada nastepujaco. Po kilku miesiacach brania wczorajszy wynik badan krwi wyszedl w normie.TSH 4.060 mUL/L (0.27-4.20), T3L 2.62 pg/ml (2.00-4.40), T4L 14.37Nng/l (9.3-17.0). Mam wiec pytanie- skoro wszystko sie unormowalo za sprawa levoryroxine 50 czy w ogole jest sens zaczynania jakiejkolwiek diety? czuje sie ociezala, fakt. przybylo kilka kilogramow. co z jodem? rybami morskimi? jest jakis przepis na chleb? dziekuje za kazda porade, bo mecze sie z ogarnieciem tego tematu.

Gość chce zyc normalnie
uwielbiam kawe, herbate, platki owsiane na mleku z rana na sniadanie....

Gość chce zyc normalnie
co z olejem lnianym i siemieniem lnianym? w niektorych poradach jest napisane, aby go spozywac, w innych nie...sama nie wiem juz co dobre.

Gość chce zyc normalnie
znalazlam tez inne diety~:diety antyzapalnej dr. Weila lub diety hipotoksycznej dr. Seignaleta

Gość gość
U mnie żadna dieta (na pół roku odstawiłam gluten, na drugie pół produkty mleczne) nic nie dała. Tylko suplementacja selenem trochę chyba pomaga, ale tego się dowiem za jakiś miesiąc jak zrobię nowe badania.

Gość gość
Na pewno Dabrowskiej, tylko musisz tez wykluczyc produkty ktorych nie mozesz jesc, co ja dodatkowo zubozy (np kapustne) Mi sie dzieki nieh wyniki tarczycy poprawily bez lekow

Gość gość
DO ostatniego wpisu- psiankowatych tez nie mozna!

Gość gość
do wpisu 23.47 a chorowalas na hashimoto?

Gość gość
a co z dieta dr Wentz?

Gość gość
Ja dużo porad na https://hashimotoplan.com/ znalazłam adekwatnie zdrowego stylu życia i co raz lepiej się czuje. Ale jedno jest pewne - nie możemy jeść czego chcemy i kiedy chcemy