Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Mamamima

Endometrioza. Jak zajść w ciążę.

Polecane posty

Gość Mamamima

Udało mi się zajść w druga ciąże przy endometriozie. Jestem tak szczesliwa, że nie jestem w stanie tego opisac. Obiecałam sobie, że jak zajde opisze to, by pomóc może innym. Starałam się o dziecko ponad 10msc. Na początku wiadomo, wyszukiwanie objawow ciazy, testowanie, przeglądanie forów, aplikacje na tlf pomagajace wyliczyc owu, testy owulacyjne, przeswietlanie testu pod swiatlo itp itd jak jakas nienormalna desperatka... a teksty w stylu musisz odpuścić to zajdziesz doprowadzaly mnie do szału. Pewnego dnia mialam atak wyrostka. Wszystko skonczylo sie ok, ale podczas laparoskopi okazalo sie ze mam endometrioze i cyste na prawym jajniku. Gdy przeczytałam cały internet co to wogole jest, zalamalam sie. Trafilam do kliniki (nie mieszkam w pl) gdzie zajmuja sie leczeniem nieplodnosci i roznymi endometriozami i policystycznymi jajami itp. Zaproponowano mi przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych przez okres 3msc by wstrzymac rozwoj choroby. Odmówiłam. Wydawalo mi sie to bez sensu. I tyle w sumie z wizyty. Potem w poszczególnych dniach cylku miałam badania krwi, ktore wykazaly ze nie owuluje. Miedzy czasie bylam w pl u gina, ktory tez tylko zaproponowal tabletki anty. Zaczelam szukac informacji odnisnie naturalnego leczenia, ajurwedy, homeopati i ogolnych naturalnych sposobow jak wygrac z ta chorobą  i jak miec upragnione dziecko(z pierwszym zaszlismy odrazu). Zainwestowalam troche w naturalne substancje. Kupiłam i spozywalam: różeniec gorski, spiruline, trawe przeniczna, dodatkowo tabletki dla par ktore chca zajsc, oraz vitex fruit ktory chyba odegrał kluczową rolę. Nie będę pisać o wlasciwosciach, trzeba to sobie wygooglowac. Dodatkowo zakupilam kamienie ,agaty, ktore zawsze trzymałam blisko siebie, maja dzialanie lecznicze na sprawy kobiece. Może zabobony, może nie, nie zaszkodzi spróbować, mi pomogło. Dodatkowo zalecam modlitwę do świętego Antoniego. Po tym wszystkim zaszłam po 3 miesiącu od stosowania. Oczywiście myślałam że znowu dupa, bo czułam się jak na okres a tu proszę! Nie interesuja mnie opinie co o tym sadzicie itp. Napisalam to tylko dla tych którzy szukają pomocy. Dla takich biednych staraczek i desperatek jaka sama ja byłam...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować