Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarabiamn na zbiorze kasztanow ale zloty interes

Polecane posty

Gość gość

Zbieram i oddaje na skup.Przez weekend zebralam az 310kg i zarobilam na tym 320zł

Gość gość
Ciekawe...

Gość gość
Faktycznie jeszcze troche i bedziesz w setce najbogatszych Polakow

Gość gość
to nie chodzi ze mam byc milionerem. ale kilka stowek wpadnie i jak znalazl bedzie na prrzenty na swieta.

Gość gość
O matko do świąt kupa czasu..Kto by teraz odkładał pieniądze na prezenty?

Gość gość
ja sobie wczesniej wszystko planuje.dzis znow 1 h wypad na kasztany i zebralam ponad 50kg. ten pan przyjezdza raz na tydzien w poniedzialki oj uzbiera sie dosc duzo.mysle ze z 500kg uda sie zebrac. to policz ile kasy bedzie. ze 600zł.

Gość gość
tez kiedys o tym myślałam, a jak to zbierasz? Jezdzisz samochodem i dowozisz do domu, a potem ktos przyjezdza i odbiera od ciebie?

Gość gość
mam bardzo blisko domu park jest tam kilkanascie kasztanowcow. i tam zbieram.I nie raz jade w inna czesc miasta- ale nie specjalnie po kasztany tylko przejazdem.I stane i pozbieram.Dzis bylo bardzo zimno( mocny wiuatr) deszczowo wiec kasztany spadaly jak szalone.Dzis na 2 razy bylam a i tak nie zdazylam zebrac wszystkiego.2 pelne siaty z kauflanda oraz plecak.Pol h i 1 partia i do domu( 3 min drogi) przepakowalam do workow siatkowych i na 2 raz.Ta sama ilosc.Poszlabym jeszcze raz ale musilam isc po corke.Wrocilam do domu ku mojemu zdziwnieniu po zwazeniu 52kg. 50zł mam.Jestem juz umowiona z panem na nastepny poniedzialek podjedzie i zabierze kasztany. Bede zbierac jak dlugo sie da.Jutro akurat wracam pozniej z pracy a z rana z dzieckiem do lekarza wiec nie pozbieram ale za to w srode sobie odbije i w kolejne dni. A w wweekend kilka razy podejde nawet o 7 rano.Kazdy musli ze to do szkoly- no tak czesc mam do szkoly dka corki na konkurs - mam juz dla niej zebrane 120kg.I jej wystarczy a teraz zbieram kasztany na zysk.

Gość gość
dziś - a gdzie je przechowujesz i jak/? one chyba łatwo moga splesniec?

Gość gość
przepakowuje je do workow siatkowych jak po ziemniakch i cebuli i trzymam w piwnicy. te corki stoja juz jakis tydzien i nic sie nie dzieje. musze je wkoncu zawiesc do szkoly.mam jeszcze jakies pytanbia?

Gość gość
nie, dzieki. Moze tez kiedys spróbuję

Gość gość
nie bralam bym sprzedazy pod uwage gdyby nie ogloszenie w necie o skupie.I tak pomyslalam ze moze sprobowac. A sobota i niedziela byl taki wysyp ze niewiedzialam co zbierac ale to samochodem wiec nie musialam tak latac do domu.

Gość gość
Bardzo Cię podziwiam :) Zawsze jakieś pieniądze wpadną. Tez bym zbierała ale nie mam samochodu . :(

Gość gość
ja w tyg. tez nie mam bo maz do pracy do jezdza. ale mam za to rower i plecka.Rower jeszcze taki stary jak ja to mowie " roboczy"- z fotelikiem dla dziecka spokojnie z 10 kg mozna przewiesc + plecak tez jakas 10kg. a ze blisko domu to rowerkiem zwoze do domu.

Gość gość
Póki nie masz kasy nie ciesz się. U nas są po 45gr jakoś nie wierzę że ktoś po 1zl placi

Gość gość
A po co temu facetowi te kasztany?

Gość gość
Sprzedaje z tego robione są kosmetyki i używane w farmacji.

Gość gość
Jak by to były kasztany jadalne (są takie ale nie w pl) to rozumiem a tak to ch/uj a nie interes.

Gość gość
Ludzie palą kasztanami. Ale obecnie ceny 40-50gr za kg. Nie opłaci się zbierac

Gość gość
I super .Tez zbieram a raczej pomagam dzieciakom kasa jest ich .To samo z orzechami włoskimi choć tu jest ciut gorzej bo trzeba je dobrze wysuszyć na slonku. Ale dzieci mają radoche gdy wpadnie im 500-700zl do skarbonki

Gość gość
ta jasne, znów leków nie wzięłaś wariatko :D