Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do tych ktorzy rekrutowali sie do policji, czy jest ciezko?

Polecane posty

Gość gość

W tym roku ide do policji, to moje marzenie od lat. Mam bardzo dobra kondycje, codziennie cwicze. Boje sie tylko testow, ktore ponoc sa bardzo podchwytliwe i trudne.

Gość gość
Do policji nie rekrutują urodzonych policjantów, więc dla chętnego nic trudnego.

Gość gość
22:12 Czemu mnie obrazasz?

Gość gość
przem91 ciebie nie obraża; a co, miał powiedzieć: Siadaj Kulson. ?

Gość gość
to czy jesteś wysportowany czy nie, nie ma znaczenia bo ja z nadwagą i bez żadnych przygotowań z 15 sekundowym zapasem przebiegłem ten ich tor przeszkód, minimalny czas na zaliczenie to było 1:45 a ja miałem 1:29 test wiedzy to też przedszkole, miałem 36/40 pkt jak ktoś Wiedze o Społeczeństwie ogarnia, aktualne wiadomości i troche polityki to nawet sie przygotowywać nie musi najgorsze dopiero potem jest czyli multiselect - test psychologiczny, na tym odpada 90% kandydatów, w sumie jak to przejdziesz to reszta jest już tylko formalnością, tak mi gadali nowi policjanci ze szkoły w Słupsku ten test jest tak powalony że debil może wyjść na super gościa inteligenta itp a inteligent wyjdzie na kretyna nawet w telewizji pokazywali jak jacyś tam profesorowie habilitowani go zdawali i go nie zdali:D wyszło że są kretynami do niczego sie nie nadającymi:D kumpel co 4 razy próbował sie dostać jeździł nawet prywatnie do psychologa który przygotowywał pod te testy a i tak nic mu to nie dało

Gość gość
Głupota iść do policji, jak masz dobrą kondycję to idź do wojska, test sprawnościowy jest znacznie cięższy niż do policji, za to psycholog bardzo prosty, lepsze zarobki i poza poligonami praktycznie nic nie robisz, bardziej udajesz, że pracujesz:P

Gość gość
A i co najważniejsze - żołnierzowi nikt nie napluje na mundur w przeciwieństwie do psa. Wprawdzie był obciach mieć za przełożonego takiego Macierewicza, ale przełożeni non stop się zmieniają, polityka się zmienia a wojsko jest ponad wszystkim. Oczywiście służy tam wielu złych ludzi jak również nieudaczników, alkoholików już jest może z pojedynczy procent, ważne żeby wszystkiego nie brać do bani i robić swoje.

Gość gość
Policjant? co za paskudny zawód

Gość gość
No wlasnie ten multiselect przeklety... Tyle sie nasluchalem o nim i sam nie wiem co mam myslec.

Gość gość
Paskudny nie paskudny, teraz wielu stamtąd spieprza bo warunki są tragiczne, brakuje ludzi i jednym człowiekiem próbują załatać dziury, nikogo nie obchodzi że skończyła Ci się służba, masz zostać i koniec. Warunki finansowe zwłaszcza na start to jakaś kpina zresztą mój kolega po 10 latach służby ma taką stawkę jak ja w prywatnej firmie po 5... dla mnie żenada... zresztą sam mówi że każdego dnia Ci co nawet przeszli testy i przeszli szkółkę po kilku dniach od rozpoczęcia służby w jednostce składali wypowiedzenia.. staży też uciekają za granicę, realia są tragiczne, ale spróbuj sam się przekonasz

Gość gość
Nie przesadzajmy z tymi zarobkami, kto bez wykształcenia w wieku 20 lat zarabia 2700 na rękę? Wszystkie nadgodziny są wpisywane w książkę pracy i można je sobie odebrać, trzynastka, mundurówka, nagrody, dofinansowanie do urlopu, pewno o czymś zapomniałem albo się zmieniło od tych 10 lat. Pewnie i więcej teraz dostają bo niedawno były podwyżki w całym resorcie.

Gość gość
haha to spróbuj odebrać te godziny z zeszycika... powodzenia, nie wiem o jakim regionie Polski piszesz ale tu gdzie ja mieszkam nie jest to takie piękne, i dokładnie jak piszesz w wieku 20 lat może 2700 nie jest złe, ale autor nie pisze ile ma lat. Facet w wieku około 30 nawet niech się za to nie bierze, mało tego emerytura jest po 25 a nie jeden policjant ze starego systemu mówi że nie wyobraża sobie by miał dopracować jeszcze te 10, oni mają już ładnie popier* w głowie po tych 15, nic się nie liczy tylko statystyka ludzi mają za nic. Dlatego jak bym miał doradzić chłopie idź do wojska, tam jest zdecydowanie lepiej.

Gość gość
Pożyczki na dowód bez zaswiadczeń, chwilówki online Do 6.000zł na 60dni za Darmo, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/chwilowki/szybka-gotowka/ lub Do 10.000zł nawet na 3lata, 100% Online na Konto Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/zaplo/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! lub Do 10.000zł nawet na 4lata, 100% Online na Konto lub odbór na poczcie Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/supergrosz/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! lub Do 25.000zł nawet na 4lata, 100% Online na Konto lub odbór na poczcie Wypełnij bezpłatny wniosek tuhttps://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/pozyczka-hapi/ Wszystko załatawisz przez internet bez wychodzenia z domu! lub Szybka pożyczka z żyrantem lub poręczycielem do 25.000zł na 4 lata. Wypłata gotówki w 24h a najczęściej jest to 2 godziny. Szybki wniosek wystarczy 5minut i minimum formalności. Pożyczka dostępna na stronie https://xchwilowki.pl/pozyczki_na_raty/rapida/

Gość gość
Gdybyś służył w jakiejkolwiek formacji uzbrojonej to byś wiedział, że najgorsze są pierwsze 2-3 lata dopóki nie awansujesz i nie przyjdą na Twoje miejsce młodsi, na których mimowolnie zepchniesz część swoich obowiązków. Jak przesłużysz 5 lat masz już z górki, niby kto odchodzi po 15 latach ze służby? Pojedyncze przypadki, każdy ciągnie dalej do pełnej emerytury zwłaszcza, że po 15 latach można mieć naprawdę wyyybane jajca. Ale nawet zaczynając od 30-tki emeryturę masz w wieku lat 55. Ile byś jeszcze musiał pracować w cywilu?

Gość gość
No sęk w tym że jest tak źle że ludzie spieprzają nawet dwa trzy lata przed upływem 15 lat służby. I mam info od kumpla który służy od jakiś 20 lat. I nikt nie ma wyjeb* jajec bo nie ma ludzi. Tak jak pisałem nie wiem skąd jesteś ale tutaj są inne realia.

Gość gość
Znam przypadki, kiedy policjanci odchodzili te 2-3 lata przed nabyciem praw emerytalnych i dotyczyły one wyłącznie podpadziochów. Jeden miał niepohamowane zapędy do bicia ludzi i w końcu przedobrzył, drugi spowodował wypadek po pijaku, popłynął też jego młodszy "kolega", który miłosiernie dmuchał za niego w alkotest:D Znam też 2 przypadki odejścia po 15 latach z 40%, czasem widuję tych gości pod monopolowym jak idę z psem na spacer:P

Gość gość
Ktos pytal ile mam lat, mam 27 lat.

Gość gość
W Policji jest burdel straszny, jak nie masz silnej psychiki zalamiesz sie papierologia, presja, ukladzikami. Dostajesz rozkazy od debili, ktorzy dostali posade po znajomosciach, a goovno wiedza o pracy w policji. Jak masz w sobie kompleks rycerzyka, zeby ratowac ludzi to policja to nie jest dobry wybor. Spalisz sie na starcie. Widzialem pelno ambitnych mlodzikow, ktorzy przyszli do policji z mysla ze naprawia swiat. To firma "naprawila ich". Policjant, 15 lat stazu.

Gość gość
11:49 ja Ci odradzam , ale złóż, nie przekonasz się jak nie spróbujesz, zawsze możesz zrezygnować.

Gość gość
27 lat to dobry wiek do rozpoczęcia kariery w mundurówce. Ale jak pisałem wcześniej, dużo lepszą, bardziej budującą psychicznie jest służba w wojsku niż w policji i w tę stronę powinieneś skoncentrować swoje starania. Argumenty: - lepsze zarobki (dość znacznie) - większy prestiż - nie użerasz się z ludźmi z zewnątrz, w koszarach masz dość betonów:P - prawdziwe wyszkolenie bojowe a nie fikcja jak strzelanie raz w roku w policji (pod warunkiem, że to lubisz) - bezpłatne kursy językowe - chodzisz na angielski a dostajesz wypłatę jakbyś pracował Minusy: - specyfika służby wojskowej powodująca tak zwane "rycie bani", gorzej niż w policji - ciężkie, czasem absurdalne ćwiczenia fizyczne zmierzające tylko do umęczenia człowieka (np. czołganie się na upale w OP-1 i maskach pgaz)

Gość gość
12:04 Zgoda, tylko bez szkoly to kim ja moge zostac w wojsku? Pacholkiem co najwyzej.

Gość gość
Wojsko bez problemu daje możliwość uczenia się i podnoszenia kwalifikacji.

Gość gość
Zawsze możesz awansować na rycerza i stać przed Zamkiem Królewskim.

Gość gość
A w policji bez szkoły to kim możesz zostać? Starszym posterunkowym? Będziesz co najwyżej kierowcą krawężnikiem. Na sierżanta poczekasz minimum 3 lata - jak masz znajomości, inaczej będziesz jak ten kołek z 13 posterunku. Ja zaczynałem od praktyk w policji ale emerytury dosłużyłem w wojsku zatem jakieś tam rozeznanie w temacie mam. W wojsku bez szkoły będziesz szeregowym, przy odpowiednim "wietrze w plecy" pójdziesz na podoficerkę moment i będziesz kapralem, a to już coś - odpowiednik co najmniej starszego sierżanta w policji.

Gość gość
To może lepiej księdzem zostać?

Gość gość
12:46 Jak w ogole mozna zostac policjatnem bez szkoly, jak szkola policyjna jest obowiazkowym etapem dla kazdego :D Do wojska jak chcesz kariere to warto zadbac o studia wojskowe.

Gość gość
Policja cieszy się coraz większym szacunkiem w społeczeństwie więc staraj się tam dostać. Dzisiaj policjant to nie klawisz jakim był za PRLu. Policja jest dziś świetnie wyposażona, wyszkolona, dobrze zarabia i pełni swoją służbę z dumą. Życzę ci żebyś zdał testy i żebyś był dobrym policjantem. Dla dobra społeczeństwa, kraju i dla ciebie.

Gość gość
19:08 Dziękuję :)