Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wybór dywany do otwartego wnętrza

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, planuję zakup dywanu do salonu jednak nie do końca się orientuję jaki mam wybrać do otwartego wnętrza. Może ktoś ma w tym doświadczenie i podzieli się wiedzą?

Gość gość
W pierwszej kolejności musisz sobie opowiedzieć na pytanie jaki typ wnętrza masz (nowoczesny czy bardziej tradycyjny, jakie kolory przeważają, itd.) - jest to bardzo ważne ponieważ klasyczny dywan nijak będzie się miał do nowoczesnego wnętrza.

Gość gość
Duże pomieszczenia to z reguły szerokie pole do popisu. W moim domu preferuję styl bardziej klasyczny i doskonale sprawdza się dywan w odcieniu brązowym – ładnie się to komponuje.

Gość gość
U mnie w salonie bardziej stawiałem na nowoczesność, odcienie szarości, itd. (ogólnie to chyba teraz taka moda).

Gość gość
A co powiesz na włochacz typu Shaggy?

Gość gość
Uważam, że lepszy będzie dywan z krótkim runem, a shaggy ma długi włos

Gość gość
Warto pamiętać, że do dużych pomieszczeń nie należy wybierać małych dywanów – giną wtedy w całym wnętrzu a nie o to chodzi. To tak na marginesie ode mnie :)

Gość gość
No i musisz pamiętać też w jaki sposób oświetlony jest salon – czy dociera do niego dużo naturalnego światła czy jednak mniej jest tego światła. Przy dużym natężeniu światła polecam dywany jasne – świetnie wtedy wkomponują się w charakter nowoczesnego wnętrza.

Gość gość
Włochacz – sam nie wiem – dużo przy nim pracy.

Gość gość
Dobierając dywan do dużego wnętrza mamy wiele możliwości. Chcąc pójść w stronę elegancji, można postawić na dywan orientalny, by dodać przytulności świetnie sprawdzą się dywany shaggy, a żeby ożywić salon lub dodać mu odrobiny szaleństwa warto postawić na odważne kolory lub graficzne wzory. Należy pamiętać, by dobrać dywan proporcjonalnie do wielkości pokoju – jeśli będzie zbyt mały, wyglądałoby to ubogo, a dywan, który przykryje całą powierzchnię podłogi zdominuje wnętrze. Co do kolorystyki, sugerujemy wziąć pod uwagę stylistykę wnętrza. Do nowoczesnego salonu niekoniecznie nadadzą się m.in. klasyczne wzory i kolory. Sugerujemy wybór dywanu, który rozjaśni wnętrze, ale także doda mu charakteru. Jednak najważniejsza kwestia jest taka, by wystrój wnętrza najlepiej komponował się z upodobaniami właściciela. Pozdrawiamy, Dywany A.Witek - https://sklep24.dywanywitek.pl