Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kuzynka chce oddać dziecko do adopcji, jak ja odwlec od tego?

Polecane posty

Gość gość

Kuzynka jest w 7 miesiącu ciązy, dziecko to urodzi się z zespołem downa. Kuzynka jest przeciwna aborcji, postanowiła urodzić i oddac do adopcji. Nie wyobrażam sobie tego, a co, jak nikt nie będzie chciał tego dziecka? Niby zespół downa nie jest powazną wadą, bo ci ludzie są w stanie być w dorosłości samodzielni, no ale tak mi szkoda tego dziecka. Ona twardo obstaje przy swoim, mają już z mężem bliźniaki, które mają problemy zdrowotne- chore serca, nerki, powiedzieli, ze nie są w stanie wychować dziecka z zd. Zauwazyłam, ze oni widzą zespół downa, jako coś strasznego, jak ichprzekonać, ze warto wychować to dziecko, a nie oddawać?

Gość gość
Może sama je zaadoptuj.

Gość gość
Zaadoptuj sama. - Popieram przedmowczynie.

Gość gość
Nie mam warunków, mam 18 lat dopiero, nie mam stałej pracy, uczę się jeszcze.

Gość gość
No to sie ucz i zajmij się swoim życiem, nie wtykaj nosa w sprawy dorosłych.

Gość gość
Jeśli jesteś wierząca, to się módl. Nic więcej nie zrobisz - oni sa dorośli i żyją jak chcą.

Gość gość
to jets prowokacja? w Polsce przeciez nikt nie adoptuje chorych dzieci. Tacy juz jestesmy, naród wybrany normalnie. Mocno chore dzieci maja szanse na adopcje za granica. A kazdy odpowiedzialny rodzic co wie ze dziecko ma zespół Downa i co nie chce go zatrzymac, powinien ciaze usunac.

Gość gość
No i co z tego że się uczysz? Jak ci tak zależy na tym dziecku to się poświęć a nie wymagasz od innych. Łatwo jest się madrzyć jak cię sprawa nie dotyczy. Do książek gówniaro.