Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fotelik tyłem do kierunku.

Polecane posty

Gość gość

Właśnie przymierzam się do zakuou fotelika dla rocznego dziecka - czy te montowane tyłem rzeczywiście są takie dobre? Możecie polecić jakiś z tańszych i pasujący do małego samochodu?

Gość gość
Są najlepsze bo najbezpieczniejsze :) fotelika nie dopasujesz na forum. Jeśli pojedziesz do DOBREGO sklepu z fotelikami to tam Pan który zna się na rzeczy dobierze idealny fotelik dla dziecka i auta :) polecam 8* Lub tyłem.pl jeśli poczytasz tam czemu rwf to nie będziesz chciała kupić fwf :)

Gość gość
Mam fotelik tylem do kierunku jazdy do 18 kg. Mamy 2 auta i w tym mniejszym pasuje lepiej, bo pozycja lezaca jest bardziej lezaca i podczas snu nie opada glowka. Tak wiec male auto to nie problem.

Gość gość
Mam Besafe is plus do 25 kg czyli praktycznie do 5 czy 6 lat. Pasowal do malego samochodu Nissana Micry oraz do wiekszego. Na necie znajdziesz liste samochodow. Polecam, te giteliki w razie wypadku naprawdę sa bezpieczniejsze dla dzieci.

Gość gość
Moje dziecko wymiotowało jeżdżąc tyłem, nie zawsze, ale zbyt często bym zostawiła mu ten fotelik/. Jeśli wasze dzieci nie wymiotują jezdzac tyłem to albo jezdza po autostradzie stałym tempem, albo nie jezdza dluzej niz 30 minut

Gość gość
Mam 2 dzieci, oboje jezdzili w fitelikach do jazdy tylem. Corka przez 5 lat, synek jeszcze jezdzi. Nigdy nie wymiotowaly z powodu jazdy tylem w foteliku a jezdzily w nim wszędzie, nie tylko na autostradzie. PS. Osobiście wolalabym dziecko czasem wymiotujace ale zywe i sprawne bo bylo bespieczne w foteliku. Gdyby wymioty byly za kazdym razem to nie, nie meczylabym dziecka od 3 roku życia i zmienilabym fotelik. Mlodszego niz 3 latka nie miałabym odwagi wozic przodem.

Gość gość
00:12 a jak wymiotuje prawie za kazdym razem? Męczyłabyś? moj ma 2 lata, od niedawna w fotelu do jazdy przodem

Gość gość
2 latek przodem do kierunki jazdy to w razie raptownego hamowania skręcony kark na miejscu. Radzę przed zakupem fotelika samochodowego conajmniej poczytać fachowe artykuły na ten temat (np. na foteliki.info), a najlepiej jechać do profesjonalnych sklepów- właśnie 8* albo tylem.pl. Ludzie na samochody macie , na hybrydy i sztuczne rzęsy też, a na coś co decyduje o życiu własnego dziecka żałujecie???? A co do choroby lokomocyjnej - jeśli dziecko ja ma to nie ma znaczenia czy jeździ tyłem, czy przodem.

Gość gość
I jeszcze jedno- moje dzieci jeździły jedno 5 lat , drugie 4 tyłem i żadne nigdy nie zwymiotowało. A jeździliśmy tysiące kilometrów po całej Polsce , nie tylko autostradami więc proszę nie wciskać nikomu kitu.

Gość gość
My mamy axkid kidzone do 25kg. Syn ma teraz 2 lata i na pewno do 4 roku życia w nim będzie jeździł. Jeździmy wszędzie na długie i krótkie trasy.

Gość gość
Ja jak poogladalam porównania fwf i rwf w crash testach, to nawet nie patrzyłam na fwf w sklepie. Lepiej pogadać z dobrym sprzedawcą. Nam powiedziano, że lepszy jeden z tańszych rwf niż droższy fwf. Ciekawą (choć jeszcze droższa) alternatywa dla rwf są foteliki obrotowe. My mamy vaya i size, na razie córka jeździ tylko tyłem, ale wygodnie się wkłada i wyjmuje z auta (ustawienie bokiem). Niestety niedawno się popsuł i musieliśmy oddać na gwarancji, więc nie mogę powiedzieć, że polecam w 100% (całe szczęście naprawili bez problemu).