Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia569

Szczepionka MMR

Polecane posty

Witam. Chciałabym zapytać czy szepicie dzieci prywatnie? Chodzi o szczepionkę MMR. Moje dziecko będzie miało ta szczepionkę za parę miesięcy. Ostatnio córka mojej cioci po tym zrobiła się dziwna,przestala mówić i reagować na swoje imię. Jakie były wasze doświadczenia z tą szczepionka ? Czy dokupilyscie szczepionkę na ospę wietrzna? I ile miesięcy miały wasze dzieci gdy ją dostały?

Gość gość
Ja szczepiłam równo tydzień temu i póki co nie widzę żadnej roznicy. Córka ma 15 miesięcy i jedynie troszkę rączka ja bolała .

Gość gość
Cała 3jka szczepiona z przychodni. w tym samym czasie, zgodnie z kalendarzem szczepień. My braliśmy szczepionki bez zelatyny bo dzieciaki uczulone na ten syf.

Gość gość
Ja mam bardzo źle doświadczenie z tą szczepionką, dziecko ledwo przeżyło, NOP wystąpił po 3 tygodniach. Po tej szczepionce powikłania zdarzają się często po 2 lub 3 tygodniach, a nie od razu jak np. po dtp. Zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia w sprawie. NOP mogą wystąpić do 4 tygodni.

Gość kasia569
właśnie lekarka bardzo polecała szczepionki 6w1 ponoć takie dobre. To moje pierwsze dziecko więc się na to zgodziłam. A potem jak zapytałam jej czy to prawda,ze to może prowadzić nawet do autyzmu to odpowiedziała mi żebym nie zadawała jej tak głupich pytań skoro mogłam wybrać...

Gość gość
01.25 lekarze zalecają to co mają zalecać. Posłuchaj sobie na YouTube wypowiedź Pediatry Andrzeja Majkowskiego w kwestii szczepień.

Gość kasia569
Właśnie zdania lekarzy są podzielone. Rozmawiałam z kilkoma i jedni twierdzą,ze płatne szczepionki są dobrym wyborem bo są bardziej oczyszczone i w sumie dziecko dostaje taką samą dawkę jak ta na NFZ tylko w jednym szczepieniu bo to nie robi różnicy,inni natomiast twierdzą,ze szczepionka 6 w1 to syf ale o MMR nie słyszałam akurat nic złego od lekarzy bo z tego co twierdzą to przymusowa szczepionka i jest taka sama jak na na NFZ. Nie płacę za nią i z tego co mówiła pielęgniarka to mamy tą samą co inni bo to jest przymusowa szczepionka. Tylko mam w rodzinie powikłania po tym szczepieniu i boję się,ze moje dziecko też będzie miało. Ogólnie wszystkie szczepionki jakie dostał to tej pory były dobre. Nie było gorączki ani żadnej innej dolegliwości.

Gość mafia medyczna
Absolutnie żadne szczepionki, niech wypier/dalają z tym gòwnem pełnym syfu, oni nawet własnym dzieciom tego nie dają bo więdzą jakie skutki.

Gość kasia569
Nie do końca powiedziałabym,ze to syf. Trochę prawdy w tym jest,ze mój syn lepiej znosi 6w1 niż córka mojej siostry te na NFZ. Wydaje mi się,ze to zależy od dziecka..