Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy możliwe, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, proszę potraktować mój temat na powaznie. Moja córka za parę dni skończy 4 miesiące. Od kilku dni wydaje mi się, że czuję ruchy płodu. W sierpniu i wrześniu miałam normalnie miesiączkę i zastanawiam się czy to wogole jest możliwe. Kiedyś słyszałam, że zdarzają się plamienia, które kobiety mają w ciąży a ruchy dziecka w drugiej ciąży czuć kilka tygodni wcześniej.

Gość gość
Nie sadze abys byla w ciazy. Te miesiaczki byly normalne czy bardzo skape? Zdarzaja się plamienia. Poza tym ruchy czuc wczesniej w drugiej ciazy a le nie wczesniej niz 15 tydzien czyli musialabys zajsc z jakis tydzien po porodzie. Najadlas sie czegos i czujesz ruchy jelit.

Gość gość
To ruchy jelit na 100%. Ostatnio tak mialam ze czulam ruchy jak w ciazy, nawet mi sie pepek podnosil i jakbym czula kopniaki a na bank w ciazy nie bylam. Nawet sobie wtedy ponyslalam, o, jakbym byla w ciazy to wlasnie tak ruszaloby sie dziecko ;)

Gość gość
Miesiączki mam takie jak przed zajściem w ciążę trwają tydzień czasu więc też nie wydaję mi się żeby to były plamienia ciążowe. Faktycznie może to coś z jelitami, dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
Zrób test to Się wyjaśni

Gość gość
Robilam i wyszedł negatywnie. W pierwszej ciąży też wyszedł mi negatywnie a byłam w 5 tygodniu, lekarz potwierdził ciążę. Dla świętego spokoju pójdę do gina w przyszłym tygodniu :)

Gość gość
A zabezpieczaliście się?

Gość gość
Tak, zabezpieczamy się.

Gość gość
po porodzie zawsze jelita i inne narzady wracaja na swoje miejsca... :D i czuje sie dziwne rzeczy mialam tak i panikowalam :D ze mnie pozszywali i zapomniei o drugim dziecku hahahah nie panikuj

Gość gość
A w którym miejscu dokładnie odczuwasz te ruchy? Poza tym to skoro zabezpieczenie jest, test negatywny a do tego okres w terminie i w normie to jaka ciąża?

Gość gość
Taka pani kara że mnie. Mialam bardzo ciężki poród i póki co bardzo boję się drugiej ciąży. W brzuchu faktycznie czuje ruch tam gdzie znajduje się jelito :)

Gość gość
Pewnie nie jestes w ciazy jesli mialas miesiaczke. U mnie wpadka byla pol roku po porodzie.