Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pozbyc sie szpecacych naczynek i wyjsc z domu bez "tapety"

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 30 lat.Mam skórę naczynkowa. 3 lata temu wyjechałem do uk. Pracowałam w fabryce mięsnej gdzie panowały bardzo niskie temperatury. Moja skóra stała sie czerwona, muszę używać dość grubej "tapety" żeby to zakamuflowac . Poradzcie mi jakie zabiegi mam stosować np. u dermatologa lub kosmetyczki żeby poprawić wygląd swojej skóry

Gość gość
1. Kwasy PHA (laktobionowy i glukonolakton) 2. Kwas azelainowy 3. Rosacure fast 4. Rosaliac AR 5. Antyoksydanty (najlepiej jakaś forma wit. C dobrana zależnie od tolerancji skóry) 6. Wit. B3 7. Krem z filtrem 30 co najmniej na co dzień przez cały rok, najlepiej z niską zawartością filtrów chemicznych bo pochłaniając promieniowanie mogą "podgrzewać" skórę.

Gość gość
Aha, nie okazjonalnie "zabiegi" tylko stała, dopasowana pielęgnacja.

Gość gość
A czy są również zabiegi na dłonie? Od zimna stają się wręcz fioletowe

Gość gośćAsiaBasia238
Najlepiej iść do jakiegoś dobrego gabinety medycyny estetycznej na konsultacje. Myślę, że specjalista powinien pomóc.

Gość gość
Mój dekolt wyglądał jak mapa geograficzna, a teraz jest bielusieńki i gładki. W gab. dermatologicznym dermatolożka napstrykała mi w niego laserem. I od tej pory (od 4 lat) spokój. T o było prywatnie. Domowym znanym sposobem jest to, żebyś wodę z gotowania ziemniaków nie wylewał do zlewu, tylko do jakiegoś naczynia. I potem, jak np. oglądasz telewizor, to dłonie w tej wodzie trzymasz przez pół godziny, albo i dłużej. Jednorazowo nie wystarczy, to trzeba kilkanaście razy tak zrobic.

Gość gośćmilkaaaaaaa
Najbardziej skutecznym sposobem na walkę z naczynkami jest zabieg laserowy pozwalający zamknąć naczynka. Wypróbowałam terpie laserowa laserem Alma Harmony Dye - vl w klinice Dr Legrand w Krakowie i jestem zachwycona efektami jakie udało się uzyskać. Polecam ten laser do walki z naczynkami.