Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy pracujace

Polecane posty

Gość gość

Czy czujecie ze Wasza relacja z dzieckiem jest gorsza, skoro Was przy nim nie ma wiekszosc dnia? Ile lat mialo dziecko jak wrócilyscie do pracy i z kim w tym czasie jest dziecko. Ja nie lubie dzieci zostawiac z kims nawet na kilka godzin....

Gość gość
Czujemy. Pierwsze dziecko, 6 lat, macierzyńskie 6 m-cy trochę urlopu i do pracy. Chwilę zajmowała się nim niania, potem otwarli żłobek, potem przedszkole, teraz zerówka i świetlica. Drugi niespełna 2 lata. Od stycznia w żłobku. Rano wychodzimy przed 7, w domu jesteśmy na 16.00 Nieraz serce mnie boli. Wracam z pracy, muszę też zająć się domem, nie mogę całego czasu poświęcić dzieciom. Do tego młodszy bardzo dużo choruje. Przez to nawet nie miałam urlopu żeby choć z tydzień posiedzieć z dziećmi. Starszego wysłałam na niespełna 2 tygodnie do babci, żeby chociaż chwilę miał takiego wolnego czasu. Moje relacje ze starszym są średnie. Myślę, że to przez brak czasu dla niego. Bo zawsze coś, bo młodszy jeszcze upierdliwy. To są bardzo ciężkie chwile. jest mi cholernie przykro, że te dzieci od urodzenia praktycznie, cały rok od rana do popołudnia muszą siedzieć gdzieś.

Gość gość
Ja moge sobie pozwolic i siedze w domu az mlodsze dziecko nie pojdzie do przedszkola. Jednak moge cos powiedziec na przykladzie mojej siostry. Maja dwojke dzieci z roznica 1,5 roku. Jak urodzila drugie to po 2 miesiacach musiala wrocic do pracy. Do tej pory jest jej ciezko ze ucieka jej dziecinstwo dzieci a chodza juz do przedszkola. Dzieci tez bardzo za rodzicami tesknia. Codziennie padaja pytania "mamo a ile dni pracy masz jeszcze do weekendu?" Takze ja doceniam to ze moge posiedziec z dziecmi te pierwsze 3 lata ich zycia bo dla dziecka to bardzo wazne byc z mama. Ja wiem ze praca nie ucieknie a tych chwil spedzonych razem nie da sie nadrobic bo dziecko rosnie.

Gość gość
Ale jak sama napisałaś, możesz sobie pozwolić. Ja niestety nie. Z jednej pensji mielibyśmy na rachunki i chleb

Gość gość
Ja tez siedze z dziecmi w domu juz 4 rok. Corka poszla niby do przedszkola, ale juz zlapala infekcje. Maly do przedszkola dopiero za rok. Ja z dziecmi 24/ dobe i nieraz bym chciala wyjsc do pracy, spotkac sie z ludzni a nie tyljo dom, gary i katary