Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo wrażliwa czterolatka

Polecane posty

Gość gość

Moja córeczka właśnie skończyła cztery latka i zrobiła się bardzo wrażliwa. Prawie na wszystko co jej nie odpowiada reaguje przesadnie płaczem- młodszy brat ha dotknie- płacz, jest glodna- Wola że chce jeść ale prawie płacząc, skończy się bajka w tv& łamiącym się głosem wola żeby przełączyć.. zawsze była przytulaskiem wrażliwym ale teraz to już kosmos. W zeszłym roku w przedszkolu nic nie płakała, teraz w sali płacze prawie codziennie bo ktoś uderzył, popchnął.. Tłumaczę jej że wystarczy powiedzieć pani, że nie trzeba płakać. Dziewczyny to jest taki etap i samo minie czy o co chodzi????

Gość gość
histeryczka psychiczna. do psychiatry

Gość gość
Norma. Moja wrażliwa córka przechodziła to samo. Teraz jest w 5kl i nadal zdarza się, że ma tego typu akcje. Płacze, że dostanie jedynkę itp...

Gość gość
Dziewczynki chyba już tak mają :) Moja też miała taki etap i to chyba była taka próba zwrócenia uwagi na siebie

Gość gość
dziewczynki tak maja? tak maja dzieciaki z borderem..

Gość gość
Dlatego nigdy wzyci7 niechcialabym urodzic dziewczynki, do szalu doprowadzaloby mnie takie histeryzowanie z byla gowna , na szczescie mam 2 chlopakow i zero takich akcji

Gość gość
Ja też byłam taką właśnie dziewczynką :o b. źle to wspominam, bo nie miałam niestety wsparcia w rodzicach. Wspieraj ją, to minie... :)

Gość gość
Moja starsza córka to hostetyczma jaloch mało. Tetaz ma 8 lat i powplos powoli kest coraz lepiej, ale wykończyła juz wszystkich

Gość gość
dobry jeżu chyba sfiksowałabym przy takim wyjcu ;/ musisz to ukrócić przecież otoczenie zwariuje przy niej. mężowi to nie przeszkadza?

Gość gość
Zamknij ją w odizolowanym pomieszczeniu jak znów będzie ryczeć, niech się zreflektuje, że nie ma prawa czegoś wymuszać lub reagować na błahostki rykiem, gdyż to męczące dla osób najbliższych i obcych ludzi. Przecież zaraz MOPS ci wjedzie na kwadrat po serdecznym donosie zatroskanych sąsiadów.

Gość gość
Jakbym miała takie zwichrowane dziecko to mąż szybko by je zdyscyplinował. Skonczona bajka, popchnięcie to nie jest powód do piłowania ryjka. Nie jest juz niemowlakiem nie potrafiącym się inaczej komunikować ze światem.

Gość gość
Musisz okiełznać małą terrorystkę, inaczej postradacie zmysły. Mój mąz z czasem nie wytrzymał i jak urządzała histerie po prostu zatykał jej usta ręką, pomagało krótkotrwale.

Gość gość
bez kitu, pan pasecki musi iśc w ruch

Gość gość
Piszesz o młodszym bracie... Może ona jest zazdrosna i próbuje samą siebie "cofnąć w rozwoju", żeby wymusić tyle uwagi i opieki co młodsze dziecko? Niektóre dzieci, które samodzielnie się załatwiały potrafią z powrotem załatwiać się w majtki, byleby zmniejszyć przepaść rozwojową między sobą a młodszym rodzeństwem. Może córka z podobnego powodu reaguje nieadekwatnie we wspomnianych sytuacjach?

Gość gość
gość dziś bez kitu, pan pasecki musi iśc w ruch xxx Jakoś mnie to rozbawiło