Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo bolesny guz na wardze sromowej :(

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Zrobil mi sie na wardze sromowej wiekszej bolesny guz z takimi czarnymi przeswitami, lekarza mam dopiero jutro a juz panikuje. Guz pojawil sie okolo tydzien temu, byl wielkości orzecha wloskiego, smarowalam mascia ichtiolowa i nic nie pomoglo... W niedziele ( wiem ze to nie bylo madre) z rozpaczy przebilam go igla. Wycieklo sporo śmierdzącej ropy, zmniejszyl sie do rozmiaru oliwki i dzisiaj rano zauwazylam na nim taki czarny przeswit :( strasznie się boje. Miala któraś z was cos takiego ?? Dodam ze bol jest taki ciagnacy ...

Gość gość
Zarazilas się wenerykiem.

Gość gość
Nie, nic takiego nie miałam. Czasem były takie większe jakby pryszcze ale nic czarnego tam nie widziałam.

Gość gość
Od 2 lat jestem samotna i z nikim nie sypiam

Gość gość
Masakra, oszaleje zaraz z bolu. Czy na izbie przyjęć przyjma mnie z czyms takim ??

Gość gość
Nie panikuj, bo jak już się stało, to się nie odstanie. Stres nie pomaga, a tylko osłabia organizm i przyspiesza rozwój chorób. Teraz trzeba wprowadzić odpowiednie leczenie. Nie próbuj sobie pomagać sama i grzebać przy tym, inaczej możesz pogorszyć sprawę.

Gość gość
zapewne jakas cysta/ropniak skoro leciala z tego ropa.Idz do elkarza na oczyszczenie tego i sama nie grzeb.

Gość gość
Jedź to się przekonasz. Najwyżej cię odeślą i stracisz czas. Czemu nie poszłaś wcześniej?

Gość gość
Wcześniej nie moglam bo sama wychowuje 14 miesiecznego synka i nie mialam z kim go zostawic :(

Gość gość
No to już chyba zostaje ci tylko czekać na wizytę.

Gość gość
jak wrócisz od lekarza to napisz koniecznie co to było. będę się za ciebie modlił.

Gość gość
Jestem studentem medycyny i oczywiście bez badania ani lekarz ani tym bardziej ja nic nie zdiagnozuję, ale na pocieszenie napiszę ci, że guz wcale nie musi oznaczać zmian nowotworowych, może to być szereg innych schorzeń. Najbardziej prawdopodobne jest, że rozwinęła ci się torbiel zastoinowa, inaczej zwana kaszakiem. Wskazywałoby na to czarna plama, która pojawiła się na guzie, oraz ropa wewnątrz narośli. Musisz udać się bez zwłoki do ginekologa, który, jeśli moje podejrzenia są prawdziwe, sterylnym narzędziem natnie guz, tak by ropa mogła wypłynąć. Sama niczego więcej nie nacinaj, bo sterylność przy takim zabiegu jest bardzo ważna.

Gość gość
Dziekuje za wsparcie :) jutro napewno napisze po wizycie co i jak

Gość gość
Hej jestem juz po wizycie. Guzek wczoraj wieczorem pekl, ale i tak poszlam do lekarza. Okozalo sie ze to czyrak i niestety ze wzgledu iz przyjmuje lek HARVONI na HCV i zadnych antybiotykow i lekow przeciw bolowych mi nie wolno musze sie zglosic do szpitala na chirurgiczne usuniecie...