Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy będąc niedoslyszacym ma się szanse na związek

Polecane posty

Gość gość

To bardzo upośledza funkcjonowanie społeczne. Nie raz zdarzy się, że ktoś się mną zauroczy ale ja wszystko s******le swoim upośledzeniem, i wszystko przepada. A najlepsze jest to, że tego nie widać i mają mnie za mruka albo umysłowego wykolejeńca, a ja nie słyszę co mówi ktoś dwa metry obok jeżeli jest to duże pomieszczenie.

Gość gość
Nie przejmuj się, bywają cięższe przypadki.

Gość gość
Nie słyszę na jedno ucho całkowicie, często jest tak że coś nie doslysze, ale nie jestem to problem. Po prostu dopytuje się co dana osoba powiedziała, bądź na starcie mówię, że jestem prawie głucha. Bez obaw, jeśli trafisz na odpowiednią osobę to naprawdę w związku nie jest to przeszkoda. Wydaje mi się jednak że dodaje do mojego życia wiele ciekawych sytuacji :3

Gość gość
Operacja, implant pomogą

Gość gość
Ale u mnie badania wychodzą ok słuch na 5. Lecz moje uszy nie mogą wyrównać ciśnienia i mam poczucie zatkania.

Gość gość
Jak już będziesz mieć tą swoją i będzie za dużo gderać, to możesz ją "słuchać" na to ucho;)

Gość gość
Mam chore obydwa i nie tyle chodzi o słuch co problem że nie mogę przez to mówić i nie rozumiem tego mechanizmu ale tak jest. Gdyby to było jedno ucho to by było super.

Gość gość
19:20 nie da się tego jakoś leczyć?

Gość gość
19.16 może to korek z woskowiny, płukanie uszu pomoże

Gość gość
tak, masz szansę

Gość gość
Żaden korek. Nieraz głupie cześć mi ciężko przychodzi i jak ja mam tworzyć relacje.

Gość gość
Podobno leczyć można ale trzeba znaleźć przyczyne a tych może być wiele. Natomiast w polsce dają sterydy w sprayu i to nie pomaga

Gość gość
będziesz porozumiewal sie na migi

Gość gość
To nie jest zabawne, mam już dosyć życia przez to. Wszystkim zazdroszczę normalnego słuchu.

Gość gość
Z tym mozna żyć dramatyzujesz

Gość gość
Jak ogolnie jestes Ok to to moze wogole nie przeszkadzac.jeden znajomy co posluguje sie migowym ma ladna kobiete i dziecko Ja jestem emigrantka, mam problem z wymowa, akcentem i wlasnie slyszeniem.dopoki ludzie sie nie skapna ze jestem obcokrajowcem tez mnie maja za uposledzonego wykolejenca ktorym tez nie jestem.Najlepiej zeby osoba na ktorej ci zalezy wiedziala juz na starcie o twoim problemie, zeby wykluczyc np zarozumialosc czy lekcewazenie innych.Mnie by niedoslyszenie u faceta nie przeszkadzalo, juz bardziej brak wlosow czy zebow czy wzrost liliputa, otylosc, a przede wszystkim paskudna twarz i/lub charakter

Gość gość
Właśnie pojawiła się niedawno taka osoba i jak na początku było super, tak teraz ma mnie dosyć. Cierpi też na tym moja samoocena czuje się kimś gorszym od innych. Czasami zdarzało się że jedno ucho mi się odblokowalo i czułem się dobrze jak dawniej a nawet super jakbym wygral w totka. Tylko że to szczęście nie trwalo nigdy długo.

Gość gość
Pisałam Ci już, idz do lekarza. W końcu trafisz na takiego co ci pomoże, głowa do góry

Gość gość
Niedługo 26, a mam tak od 21 r.ż. cała młodość mi ucieka

Gość gość
19:47 Modliłam się kiedyś za ciebie to mi się jedno ucho zatkało, może to wtedy się twoje odetkalo. Weź poszukaj pomocy bo to straszna chu/joza ta dolegliwość

Gość gość
Aaa nudne to już

Gość gość
11:29 A kim jesteś? No widzisz jedno ucho to nic, dwa to już poczucie izolacji od świata.

Gość gość
Autor czy autorka?

Gość gość
Do odpowiedzi 19.47.Jesli ma cie dosc bo przeszkadza jej twoja dolegliwosc, to wcale nie jest taka cudowna jak myslisz.W dalszym zyciu mogloby byc niefajnie, bo bylaby niecierpliwa, malo pomocna, egoistyczna itp.No ale jesli spieprzyles cos swoim zachowaniem i tekstami ze "jestem zerem", "zaslugujesz na kogos lepszego", "mam zmarnowane zycie", to sie nie dziwie.Mnie by taka osoba wkurzyla, nie to ze sluch przytepiony

Gość gość
Tylko że ona nie wie o tym i myśli że taki jestem

Gość gość
Nie wie ze niedoslyszysz i mysli ze jestes swirem czy bucem?przeciez musi sie dowiedziec, chyba to mozr poprawic wasze relacje

Gość gość
Jak mam o tym powiedzieć, nawet się nie spotykamy.

Gość gość
Szansę masz, chyba że sam się jej pozbawisz.