Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krokiety z pieczarkami z czym jeść

Polecane posty

Gość gość

prócz barszczu? co do nich pasuje?

Gość lonelyman
O kurde. Takie krokiety to moje ulubione

Gość gość
Z barszczem najlepsze po co wymyślać co innego?

Gość gość
bo zostały mi 3 szt na jutrzejszy obiad. Dla mnie 1 i dla męża 2 szt. I tym się nie najemy. Zasatnawiam się co moge do nich zrobić, zastanawiam się nad warzywami na patelne, albo kasza z warzywami, jakąś sałatkę, surówkę?

Gość gość
Jesli juz to warzywa na patelnie.

Gość gość
Ciesz sie ze kafeterianki nie zlinczowaly cie za odgrzewany obiad z poprzedniego dnia.

Gość gość
8.56 ciesze się ;). Nie lubię wyrzucać jedzenia, mimo że sytuacje finansową mamy dobrą. Nie mam sumienia wyrzucać jedzenia wiedząc o tym, że w innych krajach dzieci głodują i dużo by dały by zjeść chociaż miskę ryżu.

Gość gość
Zasmażana kapusta kiszona i barszcz, choćby z kartonu.

Gość gość
Ja bym zrobiła zupę a krokiety na drugie danie. Choć, jak wynika z pewnego tematu, zupą się nie da najeść. ;) Ale jeżeli zrobisz czysty barszcz, to mimo wszystko będzie za mało, a żadna rzeczy, które wymieniłaś, do krokietów nie pasuje.

Gość gość
Kulinarne tematy sa bardzo ryzykowne ostatnio na kafe. Mozna np. sie dowiedziec, ze ma sie lysiejacego meza w dziurawych skarpetkach albo ze sie nie ma prawa jazdy. Takie rzeczy potrafia kafeterianki wywrozyc na podstawie preferencji kulinarnych :-)

Gość gość
Soczewica i surówka z buraczków.

Gość gość
13:28- bardzo fajny komentarz :) Jeśli chodzi o pytanie autorki, ja mogłabym je zjeść z kwaśnym bigosem.

Gość gość
Krokiety pasują tylko do barszczu. Wszystko inne będzie naciągane

Gość gość
gość dziś Bo się tak nauczyłaś. U nas często bywają właśnie z innymi dodatkami, np. z kaszą i sosem musztardowym, czy zapiekane z serem na wierzchu i do tego jakaś ostrzejsza surówka.

Gość gość
dziś gość dziś Bo się tak nauczyłaś. U nas często bywają właśnie z innymi dodatkami, np. z kaszą i sosem musztardowym, czy zapiekane z serem na wierzchu i do tego jakaś ostrzejsza surówka. x Jaka ostrzejsza surówka? Mogłabyś podać przepis? To prawda, że człowiek się nauczy jeść jakieś danie z czymś konkretnym i podane z czymś innym już mu nie pasuje. Tak samo ja nie mogę pojąć jak można jeść gołąbki z ziemniakami, ja robię gołąbki do tego sos i tyle.

Gość gość
Surówki robię często "co się nawinie", ale np. taka "ostrzejsza" to z kapusty z winegretem ze sporą ilością musztardy (najlepiej ziarnistej), czy ogórki plus chilli i sos z soku z cytryny, sosu sojowego (odrobina), szczypty cukru i oliwy (w wersji bardziej azjatyckiej olej sezamowy, ale tu nie będzie pasować).

Gość marawstala
Z kapustą : ) w sensie, ze kapusta moze być w środku : )

Gość gość
Tu autorka. Poeksperymentowałam trochę i stwierdziłam, że do krokietów prócz barszczu nie nie pasuje ;)

Gość gość
I wymyslilas to przed 6 rano :o

Gość gość
Jak to z czym jeść? Krokiety barszcz to para doskonała nie potrzeba do nich nic dokładać. Ewentualnie dobrą sałatkę jarzynową ale wcale niekoniecznie.

Gość gość
Najlepiej zrezygnowac z krokietow , to zwykly nalesnik , tylko jeszcze opanierowany i zasmazony , fuj obrzydlistwo

Gość gość
Uwielbiam krokiety, to, że tobie nie smakuje gościu wyżej nie znaczy że są"obrzydliwe". Widocznie dobrych nie jadłaś ;P