Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sex a tabletki

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry. Mam pytanie, a mianowicie sytuacja wygląda tak. 2 dni temu uprawiałam sex z partnerem, biorąc tabletki (ostatni okres skończył mi się 1.5 tygodnia temu). Uprawialiśmy sex z wytryskiem bez prezerwatywy. Moje pytanie jest takie, jeśli w tym momencie odstawię tabletki, to czy w momencie gdy zacznie mi się krwawienie będę miała pewność, że nie jestem w ciąży? Proszę o odpowiedź.

Gość gość  Anita
A po co chcesz odstawić tabletki ? Bo nie rozumiem..Najlepiej jakbyś wzięła blistr do końca wtedy na 100 % będziesz miała pewność że nie będziesz w ciąży. Ja biorę belarę i w mojej ulotce jest napisane ze najlepiej nie przerywać brania tabletek. Zawsze najlepiej wziąc opakowanie do końca. A jezeli już chcesz odstawić to poczekaj jeszcze te 1,5 tygodnia. wtedy będziesz miała pewność ze nie zajdziesz już w ciąże a tak rozregulujesz sobie tylko cały cykl.

Gość gość
Chciałam sprawdzić czy pojawi się krwawienie

Gość gość
Jeśli nie chcesz już stosować tabletek to może warto jest się zastanowić nad innymi metodami. Wiem, tabletki są najwygodniejsze, ale długotrwałe ich przyjmowanie- szczególnie tych źle dobranych może mieć szereg niepożądanych skutków. Może wspólnie z partnerem ustalcie zmianę zabezpieczenia. Ja osobiście polecam Ci damską prezerwatywę. oprócz tego że będziesz chroniona przed niechcianą ciążą to jeszcze będziesz pewna, że partner cię nie zarazi jakąś chorobą. Fajnym rozwiązaniem jest również FemiCap. Poczytaj sobie o tych produktach. Ja stosuje i z partnerem jesteśmy zadowolenia. Do tabletek na pewno nie wrócę.

Gość gość
Chce je odstawić na chwilę, żeby zobaczyć czy wystąpi krwawienie, a co za tym idzie oznaka że nie jestem w ciąży.