Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Człowiek bez honoru

Polecane posty

Gość gość

Macie taki przykład wiem że zadaje niby pytanie na które wszyscy powinniśmy znać odpowiedź Ja uważam że honor już zatracilem i jestem do niczego k***iskiem Daj mi przykład opisz to jakoś bardziej Mam 21 lat dopiero Jestem wyjątkowy ja tak uważam Czemu Z różnych to powodow np nie choruje na jakieś ciężkie choroby psychiczne A już w wieku 11 12 mb biłem tak rodziców mamę że raz wyrzuciłem ja z domu i się zamknąłem od środka Rodzice to przeciętności ojciec tylko ma problem z alkoholem Pokazano mi świat że mogę wszystko Moja wyobraznia mówiła mi Że skoro ten mógł to ja też podchodziłem Do życia tak że tylko patrzyłem na fizykę moralnosc też Ale bardziej to pierwsze Nie skończyłem szkoły jedynie co potrafię to np wyludzac albo inne tam nie ważne ! Nie lubię tekstów lecpcych do mnie o danej treści Masz dopiero tyle lat młody możesz być jeszcze innym człowiekiem Nie uważam tego by o to co robiłem tobie to nie jest fajnie ludzkie Napiszę mi któraś osobą z was Jak powinienem teraz patrzeć na życie przyszłość jak tacy jak ja powinni Daj przykład człowieka bez honoru lub taka osobę jak ja , co przewidujsz Pisze całkowicie poważnie Proszę tak nie patrzeć że trochę nie wyraźnie a łe to w emocjach . Jak ktoś czegoś nie rozumie pytać

Gość gość
Tak naprawde to tylko ty jestes odpowiedzialny za swoje zycie, nikt inny. Mozesz sie zmienic (w kazdym wieku jest to mozliwe), a mozesz tez tkwic w martwym pukcie do konca swojego zycia. Czy jestes bez honoru? Nie wiem....ale moze za bardzo wyslugujesz sie innymi, idziesz w zyciu na latwizne? Moralnosc i system wartosci ksztaltuje sie poprzez refleksje (ktora juz masz) i wdrozenie tego wszystkiego co wiesz w zycie. Nikt za ciebie tego nie zrobi, mozesz uzalac sie nad soba, nad rodzina czy srodowiskiem w ktorym wyrosles, ale bez wlasnej inicjatywy nic sie w twoim zyciu nie zmieni. Zadajj sobie pytanie co jest dla ciebie wazne, co chcialbys w zyciu robic, z czego czerpiesz przyjemnosc i co jest twoja sila napedowa. I krok po kroku staraj sie byc lepsza wersja siebie.