Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Choroba psychiczna skad sie bierze

Polecane posty

Gość gość

Co moze wplynac na to ze z normalnej osoby robi sie osoba z zaburzeniami pscyhicznymi.

Gość gość
Umysł ludzki kryje tyle tajemnic...

Gość gość
sa to zaburzenia neuroprzekazników. a czesto zachorowanie moze nastapic, np. po duzym stresie, zmianie otoczenia, nieregularnym trybie zycia, braku witamin,

Gość gość
Genetyka, silny stres, narkotyki i używki, wychowanie i doświadczenia życiowe (nieraz coś, co miało miejsce we wczesnym dzieciństwie odbija się dopiero na dorosłej osobie)...

Gość gość
dzis sie dowiedzialam ze sasiadka cos ma z glowa.Wyszla z domu i policja ja przywizola.Nie poznala meza, po miescie w pizamie chodzila i kapaciach.Schudla, blada, osiwiala. Nie wychodzila z domu od dluzszego czas- moze ja jej nie widywalam.Nie raz bylo slychac jak meza wyzywa.Boje sie ze stwarza zagrozenie dla mieszkancow blokum a jak cos podbali zapomni gazy wylaczyc.

Gość gość
O rany, autorko, nie każdy człowiek zmagający się z chorobami/zaburzeniami natury psychicznej od razu wysadza bloki gazem :O ja mam chorobę psychiczną, na szczęście lekki stopień - leczę się i lekami (minimalna dawka), i też sposobami naturalnymi typu joga, bieganie, książki, rysowanie. mam dozwolone bardzo małe ilości alkoholu ale nie wysokoprocentowego. pracuję na cały etat w duzym biurze, Mam męża, dziecko. prowadzę samochód. jestem zadbana, całkiem atrakcyjna.pozdrawiam

Gość gość
a ta kobieta ma 60o lat. nie beirze lekow, od dluzszego czasu nie wychodzi z domu, nie pracuje.A dzis wyszla sobie z domu i chodzila po miesciew pizamie i kapciach. i zgarnela ja policja.A maz siedzial w domu i nawet niewiedzial co sie z nia dzieje.

Gość gość
to moze ma alzheimera? to jest potwornie ciezka choroba.

Gość gość
nbie wiedzialam sasiadki z jakis dobry rok. a dzis az sie przerazilam jak wyglada.Z nmormalnej kobiety wiek ok 60 lat zrobila sie babuszka.Siwe wlosy, blada, chuda jak szkapa.Byl okres ze dzien w dziendarla sie na meza, wyzywala go a od ok miesiaca cisza.

Gość gość
Brzmi jak poczatki Alzheimera, sklerozy itd. Przyczyny moga byc zlozone - dziedziczenie, tryb zycia, czynniki srodowiskowe. Nikt nie zna konkretnych przyczyn ani skutecznego leku. Profilaktyka tez jest tylko w przyblizeniu.

Gość gość
Niestety ale istnieje taka mozliwosc. Moj szwagier ma schizofrenie. Zachorowal na nia gdy oboje rodzicow zmarlo jeden po drugim. Mial 17 lat.Ma tylko nas,stan jest bardzo ciezki. Jak pojdzoe do szpitala to na rok,bo tyle czasu trwa wyprowadzanie go z zlego stanu. Jest niebezpieczny dla otoczenia,nie moze zostac sam,raz odkrecil gaz i tak lecial i lecial. W szpitalu oblał wrzatkiem pewna kobiete a to juz wina szpitala. Zadna opiekunka nie chce z nim siedziec,bo on nikogo obcego nie akceptuje. Teraz znowu jest w szpitalu ale zaraz wyjdzie i ktores z nas bedzie musialo zrezygnowac z pracy. W naszej okolicy nie ma osrodka do ktorego mozna by go oddac,nie wiem co robic jest nam ciezko. On nawet na sekunde nie moze zostac sam. Takze autorko w zaleznosci od zaawansowania choroby Twojej sasiadki jest taka mozliwosc.

Gość gość
To brzmi bardziej jak demencja starsza niz choroba psyczhiczna, autorko. Moja babcia tak miala. W kilka miesiecy pogorszylo sie strasznie, potem wylew i teraz tylko swoja corke poznaje, ale np nie wiem ile mama ma lat. Ucieklo jej 15-20 lat zycia.

Gość gość
ale demencja w tak mlodym wikeu czyli ok 60 lat?

Gość gość
Niestety tak. Pierwsze objawy alzheimera można mieć w okolicy 40 lat. Koszmarna choroba.

Gość gość
w rodzinnej miejscowosci mojej mamy jest kobieta ktora dawno temu zmusili rodzice do usuniecia ciąży po czym zachorowała na głowe zaczela jezdzic po wsi z wozkiem dla lalek . całe życie zniszczone nikogo juz nie poznala . chociaz ja akurat dziwie sie jej ze posluchala rodzicow

Gość gość
dowiedzialam sie dzis od innej sasiadki ze sasiadka choruje na alheimera.

Gość gość
alzheimer jest gorszy od kazdej chyba choroby psychicznej. Przy tym, mózg zupełnie sie niszczy, ze widac to nawet przy sekcji zwłok. Ludziom sie wszystko myli, nawet czas i przestrzen, a na koniec zapominaja nawet jak sie obrócic na drugi bok. Moga byc baardzo niebezpieczni