Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn płacze za dziadkami a oni nie chcą się z nim widywać co mam zrobić?

Polecane posty

Gość gość

Jego ojciec ma nową dziewczynę i dziec ko w drodze także już syn zszedł na dalszy plan są tylko alimenty i jeden weekend w miesiącu to zabiera. Jego rodzice mieli też widzenia jeden weekend w miesiącu ale od jakiegoś czasu się wymiguja ciągle a konkretnie id kiedy mam nowego faceta. O co chodzi? Chciałam jechać na weekend do rodziny mojego faceta a oczywiście tamci napisali SMS że nie dają rady wziąć małego do siebie. Mały chodzi i płacze że chce do babci. I my i on mamy zepsuty weekend po raz kolejny. Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość gość
Zabrałabym małego ze sobą do rodziny faceta.

Gość gość
Nie ma takiej opcji tylko by przeszkadzał i nudził się.

Gość gość
O rany! To Ty wchodzisz w taki związek, w którym Twoje dziecko przeszkadza?

Gość gość
Przecież to prowo już było.

Gość gość
Mam nadzieję, ze to tylko idiotyczne prowo

Gość gość
To wyżej to podszyw.

Gość gość
Powinnaś skupić się na dziecku i na tym, żeby go pocieszyć jak jest mu przykro. Porozmawiaj z facetem i wytłumacz mu, dlaczego nie dasz rady jechać, jeśli nie możesz lub nie chcesz wziąć małego ze sobą bo na przykład czujesz, ze jest jeszcze za wcześnie. Mógłbys tez spotkać się z dziadkami i wytłumaczyć im na spokojnie, ze małemu zależy na kontakcie ale musicie ustalić jakieś zasady żeby taka sytuacja się nie powtarzała. Zamknij oczy, weź głęboki oddech i zadaj sobie pytanie co jest najlepsze dla Twojego dziecka w tej nieprzyjemnej sytuacji. Zapusty weekend to nie koniec świata. Dziecko płaczące, czujące się odtrącone, rozczarowane, to już poważniejsza sprawa.

Gość gość
Zazwyczaj przy rozstaniach dziecko staje sie niemilym prezentem z przeszlosci, ktora najlepiej chcialoby sie zapomniec i przeszkoda do ulozenia sobie zycia na nowo. Taki zbedny balast. Niby jest kochane, ale w rzeczywistosci na nim skupia sie zlosc i zal rozwiedzionych rodzicow.