Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet ma za dużo przyjaciółek

Polecane posty

Gość gość

Mam 40 lat, mój partner 43. Jestem atrakcyjna i zadbana. Z moim facetem jestesmy już 2 lata w stałym związku ale nie mieszkamy ze sobą,jesteśmy na dochodzącej zasadzie. Taki układ mi odpowiada. Dzieci nie planujemy,nasze dzieci z poprzednich związków są już dorosłe.Problem polega na tym że mój facet spotykając się ze mną ma całą masę innych jak to on nazywa:przyjaciółek. Twierdzi,że to są tylko jego znajome i że z nimi nie sypia. One są w różnym wieku. Jedne mogłyby być wiekowo jego córkami-20 latki,niektóre mają 30 lub 30+,niektóre są w naszym wieku,a jedna jest nawet 10 lat starsza ode mnie,ma 50 lat,ale jest bardzo atrakcyjna,można dać jej dużo mniej. Nieraz mój facet mówi że dziś nie ma czasu się ze mną spotkać bo umówił się z PRZYJACIÓŁKĄ. Ostatnio spytał sie mnie czy do jednej z nich nie pojechałabym razem z nim. Zgodziłam się. Ta kobieta jest w moim wieku,ma 40 lat. Spędziliśmy z nią cały dzień,na koniec zaprosiła nas do domu na kawę. Było miło,ale czułam się tam bardzo niezręcznie.Gdy wracaliśmy mój facet cały czas zachwycał się nią,jakby mógł toby wystawił jej pomnik. Bardzo mnie to zirytowało,ale nic nie powiedziałam. Gdy raz zwróciłam mu uwagę,że drażnią i męczą mnie takie sytuacje to powiedział,że zachowuję się jak idiotka i powinniśmy się cieszyć z kontaktów z innymi osobami. Co myślicie o tej sytuacji?

Gość gość
Jesteś durna że to tolerujesz. Sytuacja jak z filmu Och, Karol. Zdradza cię jawnie na twoich oczach,nawet się z tym k****arz nie kryje. Twierdzi że z nimi nie sypia,więc po co się z nimi spotyka,żeby czytać książki? Tylko gej,ewentualnie ksiądz mógłby się spotykać z kobietą na czysto koleżeńskim układzie,żaden inny facet tak nie robi. Dzieci nie planujecie,nic poza seksem was nie łączy,więc po co ci taka gnida?Żeby ci pluł w twarz, a ty się wycierasz,uśmiechasz i mówisz że deszcz pada,tak?

Gość gość
Pogoniłabym dziada w cholerę. Jeszcze mnie czymś zarazi. Albo zmień taktykę,zamiast biernie się przyglądać, odnów kontakty z byłymi facetami,mów że dziś idziesz na spotkanie z kolegą,i też zabierz go na jakieś spotkanie ze swoim kumplem. Ciekawe jak zareaguje. Jeśli będzie mu to obojętne to znaczy że ma cię w d***e, albo jest dobrym aktorem,w środku będzie się gotował z zazdrości,ale nie okaże tego. Jak zwróci ci uwagę to powiedz mu że ty dokładnie zawsze się czułaś tak samo jak on.

Gość gość
Kiedyś chodziłam do klubu swingersów,mnie by to nie przeszkadzało,stawiam na związki otwarte,nawet biseksualne.

Gość gość
Jesteś szmatą,nie masz za grosz ambicji ani honoru. Ja bym od razu odeszła,lepiej siwieć niż parszywieć. Lepiej umierać na kamieniach,niż żyć na kolanach.

Gość gość
Przyjaciółki taaa :D. Pewnie masz juz rogi do sufitu. Dobierz się ukradkiem do jego telefonu i zobacz o czym pisze z ,,przyjaciolkami", możesz mocno się zdziwić...

Gość gość
Przyjaciółki taaa :D. Pewnie masz juz rogi do sufitu. Dobierz się ukradkiem do jego telefonu i zobacz o czym pisze z ,,przyjaciolkami", możesz mocno się zdziwić...

Gość gość
nawet jesli to zwykłe kolezanki, to ten koles nie miałby u mnie szans, tzn miałby jako kolega :) obok wielu innych

Gość gość
a za słowo idiotka to już by ze mną nie doszedł hehe tzn do mnie

Gość gość
a za pomysł zabrania mnie do jakiejś babki na kawusie musiałabym odreagować takie nudziarstwo z jakimś samcem

Gość gość
Ale o co masz być zazdrosna?Przecież wyraźnie piszesz że kobieta jest w twoim wieku. Niepokoiłam się gdyby to była jakaś 18.

Gość gość
No i co z tego durniu,że w tym samym wieku? Facet nie zawsze zdradza z młodszymi,patrzy sie na urodę a nie na wiek. Z reguły młodsze są ładniejsze,ale nie zawsze. Ten facet to widzę ewidentny babiarz,lata za każdą spódniczką która mu się spodoba. A spodobać może się zarówno 18 jak i 50, zresztą autorka pisze że on też ma taką atrakcyjną przyjaciółkę. Ich wiek jest w tej chwili bez znaczenia,zdradza się z nimi i tyle. Albo to zaakceptuj i rób dobrą miłą do złej gry,albo odejdź od niego,albo sama też się spotykaj z innymi facetami.

Gość gość
Jesteś frajerką,żadna szanująca się kobieta znająca swoją wartość nie dopuściła by do takiej sytuacji. Tzn. jak facet chce to i i tak zdradzi,ale jak mu jeszcze trochę zależy mu na kobiecie to będzie starał się to robić w ukryciu,a nie tak jawnie. Po co ci taki facet skoro i tak nie planujesz z nim małżeństwa ani dzieci. A może skoro się spotykacie na dochodzącej zasadzie to on uważa to za związek otwarty w dosłownym znaczeniu tego słowa,gdzie inni partnerzy są akceptowani i może myśli że tobie też to odpowiada skoro nic nie mówisz. Określ dokładnie zasady spotykania się,widzę że nie rozmawiacie ze sobą na ten temat. Zamiast nam, obcym ludziom żalić się na kafe powiedz to jemu i zobacz jak zareaguje.

Gość gość
Mnie to by nie przeszkadzało,skoro nie planuję z nim dalszego życia. Nie ma czasu w sobotę(bo wtedy jest z inną),to pójdziesz do niego w niedzielę albo w poniedziałek. Nie angażuj się uczuciowo,podchodź na luzie tak jak on do ciebie,traktuj go przedmiotowo,też spotykaj się z innymi chłopami,tylko oczywiście żebyś nigdy nie zapomniała o antykoncepcji. Narządy płciowe to nie mydło,nie wymydlą się. Boisz się ,że go stracisz? Nie o jeden jest na świecie. Facet jest jak autobus,odjedzie jeden,przyjedzie następny.

Gość gość
Kiedyś myślałam,że osoby bardziej dojrzałe podchodzą inaczej do tych spraw,bo mają pewne doświadczenie i są po przejściach,ale po przeczytaniu Pani postu widzę jak bardzo się pomyliłam. Myśli Pani identycznie jak ja(MAM 17 LAT),że chcę faceta tylko dla siebie na wyłączność. Jak będę w Pani wieku,nadal będę tak myśleć, Pani jak była w moim wieku też pewnie miała takie samo podejście,to się nie zmienia. Pisze Pani że ma dorosłe dzieci to są już partnerzy do takiej rozmowy,proszę się ich zapytać co o tym myślą.

Gość gość
Ma więcej przyjąćiułek niż ty włosów na głowie :) bidulek się nie wyrabia.

Gość gość
Facet traktuje wasz "związek" jako luźny układ, nie zauważyłaś tego? Przeprowadziliście kiedykolwiek jakas rozmowę z nim, ze dla Ciebie wierność i wyłącznosć, mimo osobnego mieszkania, jest oczywista?

Gość gość
Pisała jest wierny zaprosił ją do niej :) nie ukrywa, wypili sobie, to normalne.

Gość gość
Jak by się ukrywał to znaczy coś pokryjomu robi zgadza się? Autorka jest zazdrosna do potęgi entej i żadnych przyjaciół nie ma, to jest chore izolacja.

Gość gość
"Po co ci taki facet skoro i tak nie planujesz z nim małżeństwa ani dzieci." X 40 letnia kobieta ma dzieci planować? To, że się razem nie mieszka

Gość gość
Kompleksy, kompleksy, kompleksy. Zakompleksione kafeterianki zamknęłyby "misia" w klatce, żeby broń Boże nie mógł nawet spojrzeć na inne. A jak jest towarzyski i lubi ludzi, to na pewno podejrzany. Żal.

Gość gość
Pies na baby patrzy i zdradza, tobie wmawia, że lubi tlusciutkie pulpeciki a ślini się do wysportowanych i szczupłych, tobie mówi, że ideałem jest kobieta wyuzdana i zboczona a marzy o porządnej i madrej. Kiedy chce z ciebie skorzystać wyśmiewa i poniża porządne i szczupłe, gdy już skorzysta zaczyna ciebie olewać, gdy mówisz, że ci przykro z tego powodu, zaczyna tłumaczyć, że przecież nie seksiłby się z kimś, kto mu się nie podoba. Tak naprawdę to jesteś darmowa prostytutką. Pora to zrozumieć.

Gość gość
Rób dokładnie to samo. Znajdź sobie przyjaciół- im więcej tym lepiej. Oczywiście przystojnych.

Gość gość
Ale może ona nie potrafi znaleźć sobie tych przyjaciół, już nie mówiąc o tym, żeby byli przystojni? I że nie ma chętnych na przyjaźnienie się z nią? Rada z d**y.

Gość gość
11.38 Ale bełkot.

Gość gość
11.38 czego nie zrozumiałaś? A może wszystko i stad taka reakcja?

Gość gość
Autorka juz się nie odezwała bo nie takich odpowiedzi oczekiwała :D i tak go nie zostawi i naiwnie się łudzi ze to jednak tylko koleżanki :D wiec jak grochem o ścianę... Głupie te baby i naiwne ze szok

Gość gość
Żałośni ludzie z kafe myślą że każdy kontakt z kobietą = segz xDD Koleś jest towarzyski i tyle, jest wiele takich towarzyskich osób które nigdy nie siedzą w domu i każdą wolną chwilę spędzają ze znajomymi. To wcale nie znaczy że jest niewierny, jedynie ma do tego więcej okazji, a to już zależy od jego przekonań. Wystarczy pogadać z nim na temat wierności, a od razu można wyczuć jakie ma podejście do tematu.