Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego tesciowa z rozmyslem inaczej traktuje moje dzieci z poprzednich związku

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 dzieci z poprzednich zwiazkow i trzecie z mezem. Tesciowa z rozmyslem traktuje je inaczej. Przykład: przywozi im po czekoladzie, ale swojemu "wnukowi" daje tez bomonierke. Co uwazacie?

Gość gość
Bądź co bądź to jej wnuk, więc chyba może tak robić. Pozostałych dzieci nie pomija przecież.

Gość gośćwqrw
Dla teściowej to niełatwa sytuacja. I tak robi dobrą minę do złej gry i nie pomija Twoich dzieci, które dla niej są według krwi obcymi dziećmi i pewnie za każdym razem ich widok przypomina jej, że jej synowa jest z odzysku i na dodatek z przychówkiem. Ty prawdopodobnie zachowywałabyś się podobnie na jej miejscu. Obce dzieci to zawsze obce dzieci i tego się nie zmieni.

Gość gość
Z każdym gachem pamiątka?

Gość gość
A jak dziadkowie twoich dwoch pierwszych dzieci traktuja twoje trzecie?

Gość gość
chyba wczoraj juz to pisalas

Gość gość
Dziadkowie pierwszego syna domagaja sie badań dna, a drugiego nie poznałam bo oni mieszkaja w Kenii.

Gość gość
Zrozum, że dla niej to są obce dzieci. Równie dobrze mogłaby kupić coś tylko dla swojego wnuka, a Twoje dzieci zupełnie pominąć. Dla niej nie dość, że jest to niezręczna sytuacja, to jeszcze bardzo kosztowna (za każdym razem musi kupić 3 prezenty, a nie 1).

Gość gość
16:14 - a ty dalej dziewicą, pasztetówo ? :D

Gość gość
Lepsze to niż kolekcjonować tatusiów

Gość gość
A ja tam tego nie rozumiem bo dzieci to dzieci. W mojen roszinie nigdy nie było zadnego wyróżniania i innego traktowania. Noezależnie od sytuacji

Gość gość
Bo pewnie nie masz trójki dzieci z trójką tatusiow

Gość gość
Autorko tematu, byc moze a nawet napewno tesciowa jest emocjonalnie zwiazana tylko z dzieckiem swojego syna albo jest z tych drobiazgowych osob i ogranicza sie do troski wylacznie o swoje biologiczne wnucze. Napewno ciebie jako matke to boli, ale postaraj sie tez ja zrozumiec. Moze tez byc tak, ze cie nie lubi i to taki pstryczek w twoj nos. Nie mozesz wymagac prezentow dla wszystkich dzieci, ale mozesz poprosic meza aby z nia porozmawial, zeby nie robila ze swoich wizyt demonstracji i przykrosci pozostalym dzieciom. Obawiam sie jednak, ze zwrocenie jej uwagi spowoduje tylko wiecej nieporozumien miedzy toba i tesciowa lub gorzej miedzy toba a mezem. Mamusie bardzo nie lubia zeby im zwracac uwage, a w jej wieku powinna wiedziec jak nalezy sie zachowac.

Gość gość
ups, nie doczytalam uwaznie. Jednak pamieta o twoich dzieciach choc to nie jej wnuki, w takim razie ty jestes roszczeniowa i sie czepiasz. Nie ma zadnego obowiazku, a jednak sie stara. Podziekuj jej.

Gość gość
Masz swietna tesciowa