Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za duże niemowlę? Ile ważą wasze

Polecane posty

Gość gość

Mój syn ma 8 tyg., Waży 6,6 kg ma 64 cm. Jak duże są wasze dzieci? Martwię się że mały za szybko rośnie. Urodził się 3900, 60cm

Gość gość
Faktycznie duże, moja ma 10 tyg i waży 5 kg, 58 długa

Gość gość
Mój tydzień temu skończył 2 miesiące, waży 6,4 kg, około 61 cm długi. Urodził się z waga 4kg,59 cm długi. Jest tylko na piersi. Jest dorodnym chłopakiem, wszystko górne centyle, ale nie jest ani za duży, ani za gruby. Jego tata to też kawał chłopa. Jak karmisz?

Gość gość
Wow to kawał chłopa! Mój karmiony jest mieszanie

Gość gość
Ja z 17:16, a co na to pediatra? Mój w piątek na szczepieniu nawet nie zajaknal się że mały za duży czy coś. Karmie piersią na żądanie, czyli zwykle co 1,5-2 godziny. Bardziej bym się bała gdyby twój za mało i za wolno przybierał. Ponoć dzieci na mm szybciej rosną. Z mojego tylko się śmieją że ma policzki jak chomik, bo rzeczywiście aż trochę mu zwisaja, ale to jedyny objaw jego "otylosci" ;)

Gość gość
teraz te bobasy takie grube blee a wy uwazanie ze wygladaja normalnie :/ za to jak dziecko wyglada zwyczajnie to zaraz ze za chude! fakt na tle innych grubasow wyglada chudo ale wazy normalnie! nawet z ubrankami jest problem dla takiego malucha co wazy normalnie bo wszystko robia na takich grubasow!

Gość gość
Przybiera dobrze, duży się już urodził.Mój syn na 2 miesiące miał 5,2kg ale urodził się z waga 3kg, karmiony mm.

Gość gość
To chyba dzieci na piersi szybciej przybierają na wadze.Ciągle tylko wpychacie im tą pierś i rozciągacie żołądek.

Gość gość
Autorki masz fajnego dużego chłopaka, nie martw się. Urodziła duże dziecko, które teraz fajnie proporcjonalnie przybiera na wadze. Pilnuj tylko by nie pompowac w niego za dużo mm, KP do otyłości nie prowadzi. Ciesz się zdrowym dzieckiem. Martwić się mogą matki dzieci zbyt małych na swój wiek. Najważniejsza siatka centylowa i samopoczucie dziecka.

Gość gość
Nie da się przekarmic dziecka piersią, ale w tych czasach wyłączne KP w pierwszych miesiącach to rzadkość, stąd ignorancja w temacie.

Gość gość
Mm podałam trochę zbyt pochopnie, teraz walczę o rozkręcenie laktacji żeby karmić tylko kp. Pytam bo pierwszy syn był raczej szczupły, wręcz chudo wyglądał a urodził się 3600, 58 cm, karmiony mm , każde dziecko inne:)

Gość gość
Jak dziecko jest na piersi to nie ma sie co martwic waga . Gorzej jak mm i grube .

Gość gość
Jest dobrze. Moja waga ur. 3982 g, 52 cm. W wieku 6 miesięcy ważyła 9600. Zaznaczył mi kropkę poza linią centylową w książeczce. Teraz ma 17 miesięcy i niecałe 12 kg. Rośnie jak na drożdżach. Pięknie się rozwija. Teraz jest oczywiście smuklejsza, jako noworodek była pulchniutka. Ja szczupła, dawno wróciłam do swojej wagi po ciąży (170cm, 56 kg). Nie martw się autorki. Stanie na nogi, będzie biegać i waga też będzie w normie.