Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znacie jakieś przykłady z życia że szczepienie źle wpłynęło na dziecko?

Polecane posty

Gość gość
Synek mojej siostry. Jak miał 13 m-cy ładnie sylabował "ma-ma", "ta-ta". Po szczepieniu mmr nagle przestał łączyć sylaby i mówić. Dopiero jak miał dwa lata zaczął mówić mama i to też po długich ćwiczeniach..

Gość gość
Mój syn ma autyzm.Jak poszłam z nim pierwszy raz do pani psycholog to jej pytanie brzmiało "Szczepiła pani syna szczepionkami skojarzonymi?" Odpowiedziałam,że tak .Ona "No właśnie,90% moich małych pacjentów to dzieci po szczepionkach skojarzonych".A ja byłam przekonana,że to od tego że urodził się 2 razy owinięty pępowiną,siny.

Gość gość
Nie, nie znam takiego przykładu.

Gość gość
Nie. A wszystkie dzieci, jakie znam (dużo) są szczepione. W tym moja dwójka.

Gość gość
ani jednego, a nie znam żadnych nieszczepionych

Gość gość
Syn moje sąsiadki, dziś już dorosły mężczyzna. Babcia mówi że był normalnym zdrowym dzieckiem, biegał po podwórku, mówił i nagle po jakimś szczepieniu najpierw przestał mówić, później zaczęły się ataki padaczki i cofanie w rozwoju. Żyje zamknięty w czterech ścianach jak warzywo.

Gość gość
Problem polega na tym, że te szczepionki podaje się mniejwięcej w okresie kiedy pojawiają się pierwsze objawy autyzmu - również u dzieci które szczepień nie miały. Ludzie nie lubią przyznawać, że dziecko jest chore przez wadliwe geny czy, tym bardziej, że wina może być częściowo po ich stronie (np. wiek ojca). Lepiej zwalić na szczepienia. Podobnie sytuacja ma się z rodzicami któe faszerują dzieci dziwnymi lekami i dietami bo chcą "leczyć" zespół downa.

Gość gość
Nie.Nie znam też dzieci nie szczepionych, jedynie tutaj o tym czytam.

Gość gość
Moje dziecko po mmr się bardzo rozchorowało. Natomiast po ostatniej dawce hexy miało bezdech.

Gość gość
Pewnie, bo reakcja organizmu jest taka jak na prawdziwego wirusa. Sama szczepię się na grypę i za każdym razem dzień-dwa po mam objawy grypy, ale przechodzi i potem cały sezon mam spokój. Po szczepieniu na HPV byłam chora trzy dni - dawno to było, a dalej pamiętam tą temperaturę. To jest normalne.

Gość gość
Nie znam ,znam za to przypadek nie szczepionego na odrę ,który zmarł na nią w wieku 18lat bo akurat nie szczepili jego rocznika , teraz też podobno odra wraca do Polski bo nie szczepią niektórzy

Gość gość
Nie, za to pamietam z dziecinstwa wiele osób kalekich po polio i chłopca, który zmarł na dyfteryt.

Gość gość
Też nie znam takich przypadków Opiekowałam się nauomsiat chłopcem, uktórego mama podejrzewała autyzm (przestała szczepić dziecko). Dziecko z problemami rozwojowymi (przede wszystkim nie mowil). Okazalo się, że rodzice jak i poprzednia opiekunka do niego nie mówili (wiem to z relacji rodziców). Po dwóch tygodniach mojen pracy dziecko zaczynało być zupełnie inne. Teraz rozwija się jak przeciętne dziecko. Nadal nie jest szczepiony Moje dzieci jak i wszystlie dzieci (poza tym jednym wyjątkiem) były i są szczepione. Moja babcia natoniast jako pielęgniarka pracowała wiele, wiele lat na dziecięcym oddziale zakaźnym. Mogłaby wiele opowiedzieć o skutkach ubocznych różnych chorób zakaźnych. Ja już się dużo nasłuchałam...

Gość gość
Niestety tak i to po szczepionce płatnej skojarzonej. Dziewczynka zdrowa po szczepionce jest kaleką wymagającą opieki 24/dobę. Rodzice nie chcieli co chwilę dręczyć dziecka szczepionkami i wykupili jakąś 3 w jednym i dziś jest na wózku. Szczepionki to zbrodnia na gatunku ludzkim i w cywilizowanych i prawdziwie demokratycznych państwach to wolny wybór rodzica a nie przymus ze strony państwa i służby zdrowia. Obejrz sobie filmiki na Youtube jak Amerykanie zdemaskowali te mordercze zastrzyki i co tak naprawdę znajduje się w szczepionkach i jakie są skutki uboczne. Resztę na przełomie życia ( jak już wybroni się bombardowany organizm) załatwią słodziki aspartamy i inne tableteczki mafii farmaceutycznej, za które zapłacisz choćbyś chleba nie kupił bo nie ma za co...aha i popijesz to mleczkiem kolejną trucizną nawaloną antybiotykami i niestrawnym przez człowieka białkiem kazeiną. A mówią że człowiek to istota rozumna a reklama manipuluje nim jak pracownik cyrku małpką na występach.

Gość gość
To po co ludzie szczepią tymi 5 w 1 lub 6w 1 , niby mniej kłucia ale odrazu 5 albo 6 wirusów dostaje , 3 w 1 jest darmowa i tak to dużo wirusa na raz , skojarzonych jak najmniej lepiej dawać bezpieczniej pojedynczymi szczepić

Gość gość
Naprawdę douczcie się zanim piszecie bzdury. Szczepionki refundowane mają dużo więcej szkodliwych świństw nn iż płatne skojarzone.

Gość gość
W szczepionkach skojarzonych nie ma tiomersalu. Myślicie że PiS zafundowały Waszym dzieciom jakiś ekskluzywny pakiet? Niestety w tym kraju trzeba płacić za coś co na zachodzie jest przyjętą normą

Gość gość
To czemu tyle ludzi narzeka że dzieci mają powikłania po tych skojarzonych

Gość gość
Tak moje dziecko i nawet mi się tutaj nie chce pisać bo kto nie doświadczył to żyje w nieświadomości jaki to straszny syf.. lepiej sobie wmawiać .że rodzice wymyślają...że wola mówiąc że to szczepionki niż geny. ..

Gość gość
Zaszkodzic moze i aspiryna.kazdy lkek ma swoje pzreciwskazania. Nie wina szczepionek, tylko tego, ze szczepiono dziecko, ktore nie powinno byc w tym momencie, albo w ogole, szczepione. Nie ma zadnych dowodow naukowych ( a pzreprowadzonych zostało mnostwo badan i obserwacji) ze szczepionki wywołuja autyzm. Autyzm ma inną przyczynę.

Gość gość
Wszystkie "przykłady" jakie znam, są z netu od anonimowych osób (przykłady w cudzysłowie, bo większość to absurdy). A dzieci w otoczeniu mam dużo, i wśród znajomych, i rodziny. Wszystkie na szczęście szczepione.

Gość gość
Chcesz usłyszeć prawdę o szczepionkach, składzie tego świństwa i jak szczepionki szykują przyszłych klientów farmaceutycznym koncernom to wpisz na Youtube cała prawda o szczepionkach i posłuchaj opinii lekarzy z prawdziwego zdarzenia a nie interesownych, pozbawionych sumienia z znaczkami Dolara w oczach karierowiczów. Wszyscy wiedzą ale jak to się mówi " każdy musi kiedyś ( wcześniej czy później) na coś umrzeć. I pod tym pretekstem straszą rodziców Babą Jagą, nikt albo mało kto powie szczerze ile dzieci przez szczepionki zmarło, ile okaleczono - to nie jest ich interes i kasa...

Gość gość
tylko w internecie o tym czytam

Gość gość
Dlaczego ludzie ktorzy szczepia szczepionkami 5w1 czy 6w1 zauwazaja skutki uboczne szczepien? Bo tacy ludzie sa bardziej skupieni na dziecku... Z jakiegos powodu szczeoia tymi szczepionkami. Najprawdopodobniej sporo o rtm czytali, rozmawiali z lekarzem.... Obswrwuja dziecko i kazde zachowanie inne niz normalne zauwazaja. Wiele rodzicow ma wszystko gdzies... Dziecko rozwija sie wolniej maja yo gdzies. Nie chodzi ma czaa, nie mowi ma czas.... A ca rodzice, ktorzy draza, dowiaduja sie i szukaja odpowiedzi na pytania. U nas po ostatnim szczepieniu dziecko mialo problemy z oddychaniem, pojawilo sie uczulenie na calym ciele, a wojol szczepiinki najmocniej. Dziecko dostala katar na ponad tydzien. Czy inne zmiany zaszly? Mam nadzieje, ze nie. Teraz mocno musze przemyslec temat szczepien. Jak to zrobic zeby dziecku nie zaszkodzic.

Gość gość
Moja koleżanka zaszczepiła córeczkę 6 w 1.Dziecko dostało drgawek,wymiotowało,gorączkowało-tydzień spędziła z nią w szpitalu. Ale na ulotce szczepionek pisze że jest możliwośc wielu powikłań,z zapaleniem opon mózgowo rdzeniowych włącznie.

Gość gość
Moje dziecko po jednym z szczepień było mocno przeziębione ale wydaje mi się że od tego że akurat wyszedł w tym samym czasie pierwszy ząb i cały organizm był osłabiony , lekarze chyba za bardzo nie patrzą na to żeby dziecko było w 100% zdrowe dziecko później te powikłania , może też już być ktoś przeziębiony w czasie szczepienia i nie mieć jeszcze pierwszych objawów bo choroba się dopiero rozwija

Gość gość
Tak. Moją teściową zaszczepili i żyje do dzisiaj wiedźma jedna.

Gość gość
Znam trzy przypadki: - córka mojego kuzyna jest opóźniona w rozwoju po szczepienaich w pierwszej dobie. Dostała wstrząsu anafilaktycznego z czym nie poradzili sobie w szpitalu (!), przez co doszło do dużego niedotlenienia. Już jest nastolatką, a jakby była dzieckiem. -moje dziecko okazało się uczulone na jakiś składnik BCG. Przez rok, do momentu aż nie zagoił się odczyn po szczepieniu na całym ciele pojawiały się i znikały bąble pokrzywkowe, puchły rożne części ciała (obrzęko-pokrzywki), pojawiały się i znikały plamy na ciele, były powiększone węzły chłonne. -moje drugie dziecko po 2 dawce szczepionki Infanrix Hexa miało bezdech ze zwiotczeniem. Znam też dużo dzieci, które dobrze znoszą szczepienia, ale niestety nie wszystkie mają to szczęście.