Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zork

Dobre drinki na bazie rumu, whisky, tequili itp.

Polecane posty

Gość zork

Niedługo mam urodziny, chciałabym żeby jedną z niespodzianek dla moich gości były naprawdę fajne drinki, które samodzielnie przygotuję. Szukam inspiracji na drinki ale bez wódki, za to z innymi mocnymi i mniej mocnymi alkoholami. Macie jakieś pomysły?

Gość jongi
Ale jak to bez wódki? W Polsce bez wódki? E, nie wierzę, żadna impreza nie ma racji bytu :D

Gość zork
Te najpopularniejsze z wódką znam, ale chcę coś innego. Kamikadze, Wściekły pies, Screwdriwer są spoko. Ale fajnie byłoby zaproponować gościom coś mniej popularnego ale wypróbowanego więc też smacznego :)

Gość zork
Wiem, na stronach znajdę różne przepisy, ale wolałabym coś poleconego, co na pewno wyjdzie :)

Gość barman na dancingu
50ml rumu 50ml whisky 50ml tequilli 6 kostek lodu plaster limonki słomka :classic_cool:

Gość mangos
Najlepsza rada: weź sobie różne alkohole, shaker, ze trzy syropy: blue curacao, grenadinę i cukrowy, jakieś soki i inne dopełniacze jak sprite i próbuj. Przecież nie musisz robić od razu drinków wypełniających szklankę highball. Możesz robić mniejsze i próbować co Ci pasuje a co nie. To co Ci spasuje - zapisać i podać na urodzinach :)

Gość gość
Barman:D:D:D:D po takim drinku ktoś w ogóle będzie funkcjonował?:D

Gość TytusRomekiAtomek
Dobre, znane mojito - na bazie rumu, malibu - na bazie rumu, pina colada - na bazie rumu. Nie musisz szukać od razu czegoś mało znanego przecież :)

Gość zork
barman - taki szot chyba zabiłby większość moich gości ;) mangos - jest to jakaś myśl, ale nie wiem czy po takim testowaniu zapamiętam jakieś proporcje ;) Angil - dzięki jeszcze raz, z Twojego linku spodobał mi się drink Air Mail :) Tytus Romek i Atomek - to prawda, zapomniałam o takich specjałach jak mojito czy Pina Colada :)

Gość barman na dancingu
gość dziś No pewnie, lód rozrzedzi alkohol :classic_cool:

Gość gość
Malibu wkroi do tego kawalki ananasa daj na szklanke a do drinkow dosyp wiorkow kokosowych mm.pycha