Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oiugfdfghjkl

Schizofrenik przyjaźń związek

Polecane posty

Gość oiugfdfghjkl

Witajcie. Przyjaźnie się już dość długo z chłopakiem który choruje na schizofrenię od kilku lat. Wcześniej czułam coś do niego,ale jeszcze nie wiedziałam,że choruje i nie mogłam czasem zrozumieć jego zachowania. Czasem był pobudzony,czasem otępiały,czasem wylewny,czasem oziębły...to skutecznie mnie zniechęciło do wchodzenia z nim w związek. Po długim czasie wyznał mi,że choruje na schizofrenię.Widziałam go ten jedyny raz w czasie gorszego stanu...był przerażający choć nie agresywny,ale gadał od rzeczy,był silnie pobudzony,wyzywał innych,za chwilę mówił o nich miło itd. Dostał zastrzyk i po jakimś czasie się uspokoił. Jednak wciąż zachowuje się dziwnie np,jest miły i pisze do mnie,a za nim zdążę mu odpisać już mnie blokuje po czym po kilku godz,odblokuje i znowu pisze normalnie po czym znowu blokuje,a na koniec nie odpisuje,a wręcz unika mnie i kiedy ja jestem dostępna on ucieka i wchodzi na długo kiedy mnie nie ma. Bardzo go lubię i mimo wszystko jest bliski,ale powiedzcie czy to normalne w jego chorobie,że on się tak zachowuje czy to po prostu jest charakter ? Wiem,że bardzo mi ufa bo dużo mi mówi nawet na temat rodziców,rodziny,wiele sekretów prywatnych mi powierzył i jest miły,rozmowny po to by po 2 dniach zmienić się w oziębłego bez uczuć człowieka. Czy ktoś zna schizofrenika i może napisać czy warto inwestować w taką przyjaźń czy uciekać jak najdalej się da ? Pomocy !

Gość gość
To nie objawy choroby a frustracji, zrobi coś czego potem żałuje

Gość gość
uciekaj!!!! kiedyś usłyszałam ze schizofrenikom można wszystko !! bo oni choruje i to ich tłumaczy z tego że moga wyzwać innych cos zniszczyc dreczyc innych itd przeciez co jak co ale im mozna wszystko!!!

Gość gość
Mam kolegę co ma schizę i robi dokładnie do samo :( raz traktuje mnie jak przyjaciela a innym razem jak najgorszego wroga i też właśnie mnie blokuje i unika jak tylko może po to by po kilku dniach okazać tyle uczuć i emocji,tęsknoty jak nigdy wcześniej. To psychole nie warto z kimś takim się przyjaźnić nawet jeszcze jak się leczy i ma długie remisje to ok ale jak się nie leczy lub też leczenia przynosi marne skutki i co 2 msc na nowo im odbija to i ty odbij od takich bo to nic dobrego ci nie przyniesie taka toksyczna znajomosc za chwile ty będziesz toksyczna od niego bo zmęczy cię psychicznie taka znajomość