Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy najlepiej umyc groby i jak sie je myje

Polecane posty

Gość gość

W tym roku to ja mam zadanie umyc groby bliskich.Jaks ie groby myje i kiedy bajlepiej to zrobic przed swietem?

Gość gość
Zależy z czego lastryko najlepiej taka szorstka szczotka woda z pl do naczyń wystarczy nie trzeba specjalnych preparatów, jeżeli jakiś lepszy kamień to szmatką. Ja b często myje u Moch dziadków to miesiąc i zawsze przecieram raz na jakiś czas porządnie. Możesz w ost tyg przed wszystkimi świętymi porządnie umyć a dzień dwa przed przyjść jeszcze przetrzeć albo zgrabic wokół grobu liście jeśli masz groby gdzie są drzewa.

Gość gość
a zimna czy ciepla woda. bede miec az 6 grobow do umycia.

Gość gość
Normalnie zima woda na cmentarzu jest woda i teraz masz też dostępne sprzęty czyli konewki, grabie, miotly. Ale jak będziesz autem to wiadro poreczniejsze bo dobie będzie moczyć szczotkę czy ścierke. Koniecznie weź rękawiczki jednorazowe i worki na liście bo jak będziesz musiała wokół grobu sprzątac liście to wypada je wyrzucić.

Gość gość
a czy wystarczy zwykly plyn do mycia naczyc zeby umyc .a moze kupic specjalny preparat. zawsze sie boje czy nie zniszcze plyty.

Gość gość
Ja myje zwykłym płynem ludwikiem u badci i dziadka jest stare lastryko ale u ojca mam kamień himalaya i też myje płynem z tym że ściereczka.