Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zemścić się na swoim wrogu? Szukam inspiracji. Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Pewna osoba bardzo mnie zraniła. Nie mogę tego zapomnieć i pójść dalej. Słyszałam że jak człowiek zemści się za krzywdy na tej osobie to powinno minąć. Nie wiem tylko w jaki sposób. Proszę nie piszcie żeby wybaczyć, itp. To nie działa. Próbowałam już kilka lat i nie przynosi efektów. Co można tej osobie zrobić aby wyrównać rachunki?

Gość gość
W ogóle proszę też o odzew osoby które były w podobnej sytuacji i się zemscily. Napiszcie co zrobiliście i czy przyniosło ulgę.

Gość gość
Bóg jest od wyrównywania rachunków i jest w tym lepszy od nas, on zna czas i sposób.

Gość gość
Nie wiemy co się wydarzyło, nie wiemy tez kim jest ta osoba, wiec ciezko cos doradzić. Bo niewiadomo jaka miałaby to by byc zemsta. Mowia, ze najlepiej smakuje na zimno.

Gość gość
zeby pozniej ktos na tobie sie nie mial powdow mscic, autorko. ale jesli ci sie uda - to tego wlasnie ci zycze. czyjejs zemsty. moze poznasz roznice miedzy urazona duma a prawdziwa niesprawiedliwoscia.

Gość gość
Bóg jest od wyrównywania rachunków i jest w tym lepszy od nas, On zna czas i sposób.

Nie słuchaj debili którzy piehdolą coś o bogu, weź sprawy w swoje ręce, najlepiej przenieś bakterię do żelu pod prysznic tej osobie, sam tak zrobiłem i powiem ci, że zemsta smakowała wybornie

Gość gość
Zemsta należy do Boga, on jest mścicielem i zrobi to lepiej od nas.

Gość gość
Jak już napisałam ta osoba bardzo mnie skrzywdzila. Nie jest to urażona duma.

Gość gość
Ja się nie zemściłam a karma zrobiła to za mnie. To suczysko co mi za młodu tyle krwi i nerwów napsuło i wiecznie robiło mi przykrości w życiu przez 12 bitych lat, miałam wiele razy ochotę zanurzyć łeb w kiblu i niech szuka Szuwarka, miałam takie obrazki zemsty w głowie, że nie masz pojęcia. Z perspektywy czasu wiem, że nie warto się zniżać do poziomu takiej flądry. Życie odpłaciło jej z nawiązką, facet za którego wyszła to nie tylko alkoholik z którym pani mądralińska zrobiła sobie dwójkę dzieci ( a drugiej takiej głupiomądrej nie znajdziesz a tu taki klopsik i dupa zwyciężyła a zdrowy rozsądek był na urlopie w tym czasie ), to jeszcze po pijaku tak jej mordę klepał że wołała pod domem spać jak w domu jak był w tum stanie...Przez tą szmatę tyle łez wylałam i nie żałuję że poczekałam aż karma sama to ścierwisko załatwi i załatwiła. Jak ty chcesz się bawić w oprawcę to licz się z tym, że od życia dostaniesz kilkakrotnie gorsze spowrotem, bo za małe grzeszki kara przychodzi szybciej a za te większe każe na siebie czekać, ale i rozpindol robi większy.

Gość gość
jakies dwa tygodnie temu tez zalozyłaś taki temat, napisze ci jeszcze raz. Mszczą się słabi a jak wybaczysz i olejesz to bezie dla niego najlepsza kara

Gość gość
Zawsze wybaczam, współczuję, Kto inny dba o rachunki.

Gość gość
Jak poczekasz to wyższa siła sama jej da szkołę życia. Mszczenie się jest może i kuszące ale też i z ciebie zrobi potwora. Warto się tak stoczyć dla jednej osoby? Jesteś kimś kto będzie potrafił po wszystkim żyć jak gdyby nigdy nic? I czy będziesz szczęśliwa jeśli twoja zemsta obróci się w tragedię kogoś innego lub nie daj Boże skończy się inaczej jak planujesz? Będziesz mogła z tą świadomością żyć? Między słodką zemstą a tragedią linia jest cienka.

Gość gość
A co jeśli mam pewne informacje na temat tej osoby, które mogą być wykorzystane przez organy ścigania? Przestępstwo było, dowody są. Wystarczy tylko wysłać tam gdzie trzeba i właściwa osoba na właściwym miejscu osądzi. Pisałam już ze to bardzo zła osoba która ma wiele za uszami.

Gość gość
To będziesz konfidentem, w Warszawie albo Poznaniu już byś Była przekopana a w Krakowie miałabyś już kose wybita między żebrami tam w sumie za nic dostajesz kose

Gość gość
moja eks narzeczona próbowała się zemścić i tak słabo jej to wyszło. najlepiej zająć swoim życiem i swoimi sprawami

Gość gość
Jest społeczny obowiązek zawiadomienia o przestępstwie. Ty też jak widzisz że ktoś dokonuje przestępstwa odwracasz głowę i udajesz że nie widzisz? Następną ofiarą możesz być ty, albo twoja matka, brat, lub twoje dziecko...

Gość gość
23:30 To zrób to zamiast pisać ! To obowiazek każdego normalnego człowieka ,inaczej możesz odpowiadać za współudział ! Widać ktos się bardzo wystraszył ,wie o co chodzi ,skoro kosa grozi

Gość gość
Osiągnij wiele w życiu, a wtedy to ty będziesz szczęśliwa, a twój wróg będzie żałował, że kiedyś skrzywdził cię.

Gość gość
Jest krzywda i krzywda ! Pewnych krzywd nie zapomina się nigdy !

Gość gość
23 :15 Nie wszystko da się wybaczyć

Gość gość
Jakie to przestępstwo?

Gość gość
Na youtube są wszystkie sceny z Januszem Traczem z Plebanii. Tam jest mnóstwo inspiracji.

Gość gość
A co ci zrobił ten ktoś?