Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora kobieta 86

Depresja, a niedoczynnośc tarczycy :(

Polecane posty

Gość chora kobieta 86

mam niedoczynnośc tarczycy, jestem leczona. Obecnie tsh= 30 :( mam sporo objawów ale najgrosze to stany depresyjne, apatia, obojetnosc, brak checi do życia.......jak sobie radzicie z tym? :( proszę poradzcie :(

Gość gość
Zdrowa dieta + leki. Ja mam euthyrox, jest w miarę skuteczny. Ale szczerze mówiąc dla lepszego samopoczucia uciekłam już w pewien narkotyk (nie będę reklamować, wiedzę każdy musi sobie zdobyć samodzielnie). Staram się nie uzależnić i stosuję minimalne dawki, jakoś trzeba żyć... życie mam jedno, a nie chcę go spędzić w depresji :O

Gość chora kobieta 86
a ile wynosi Tobie tsh? ja mialam kiedys ok 3, potem weszlam w nadczynnośc i znowu niedoczynnosc i taki duzy wynik :( rano wstac nie moge, chodze do pracy jak na skazanie, po pracy tylko koc i do łóżka...sprawy nie ułatwia mi fakt, że mieszkam sama...nie mam tez obecnie faceta :( narkotyku nie chce...ale moze jakes leki ktore pomoga inne? :(

Gość gość
Najważniejsze to znaleźć przyczynę, inaczej się z tego nie da wyjść. A przyczyny mogą być: autoimmunologiczne, zapalne, od stresu, przemęczenia, niedospania, nadwyrężenia nerwowego wynikającego z psychiki (traumy, nerwica) i ciała (przesilenie organizmu sportem), złą dietą, niedoborem składników pokarmowych LUB ich nadmiarem, zażywaniem suplementów na bazie soi, zażywaniem niektórych leków i ziół...

Gość chora kobieta 86
mam autoimunologiczne zapalenie tarczycy wg lekarza