Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spóźniająca się miesiączka

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje Waszej rady! Mam 17 lat, miesiączkowałam do niedawna co 25/26 dni. Ostatnio już co 28. Miesiączki nie były długie, rzadko bolesne. Kilka tygodni temu miałam ze swoim chłopakiem pierwszy stosunek. Później okres pojawił się normalnie, po 28 dniach i wszytsko było okej. W ostatnia sobotę, 27 dzień cyklu, zrobiliśmy to kolejny raz. Byłam pewna ze nie są to już dni płodne, miałam wysypaną buzie jak zwykle przed okresem, nabrzmiały biust i generalnie czułam ze okres sie zbliża. W tym stanie w którym oboje wtedy byliśmy wyszło tak, ze zrobiliśmy to bez gumki ;( Dodam ze nie skończył we mnie, wydawało się ze wszytsko jest pod kontrolą. Jest środa, a miesiączki nie ma. Wiem, ze to dopiero 3 dni spóźnienia, ale bardzo się stresuje. To moj najdłuższy cykl. To możliwe żeby zajść w ciąże dzień przed okresem??? Co mam robić ;/

Jesteś jeszcze bardzo młodą kobietą i nieregularne miesiączki mogą się pojawiać. Wówczas trudno precyzyjnie określić dni płodne i niepłodne. Stosunek tuż przed miesiączką teoretycznie nie powinien skutkować ciążą, ale 100% gwarancji nie ma. Opóźnienia w miesiączkowaniu mogą wynikać chociażby ze stresu, który teraz Ci towarzyszy. Poczekaj jeszcze kilka dni. Jeśli okres się nie pojawi, wykonaj test ciążowy. Teraz jest jeszcze za wcześnie.