Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy iść do ginekologa? Ciąża

Polecane posty

Gość gość

Zrobiłam dzisiaj test i wynik wyszedł pozytywny :) podejrzewam ze to gdzieś drugi tydzień... pójść już w przyszłym tygodniu do ginekologa?

Gość gość
2 tydzień czyli 4 od ostatniego okresu? Do lekarza idź około 6-7tc licząc od dnia ostatniego okresu. Wcześniej nie ma sensu bo i tak niewiele będzie na usg i po co się stresować.

Gość gość
2 tydzień od stosunku :) a wcześniej robiłam test to wychodził negatywny.

Gość gość
A okres miałam 9 sierpnia ale ja mam nieregularne miesiączki

Gość gość
Najlepiej iść około 6-7 tygodnia od ostatniej miesiączki

Gość gość
Skoro masz tak nieregularne cykle to tym bardziej nie ma sensu się śpieszyć z wizytą. Jeśli test był po 2 tyg. od stosunku to dodaj jeszcze 2-3 tygodnie i dopiero wówczas idź do lekarza. Nie ma sensu absolutnie iść w przyszłym tygodniu.

Gość gość
Jak okres miałaś 9 sierpnia to już jesteś około 9/10tc , jak najszybciej idź, jak coś się działo wcześniej np. poronienie trzeba iść jak najszybciej a jak normalna ciąża to 6-7 tydzień żeby coś było widać

Gość mlo
ja chodze w ciąży od 2 tygodnia ciąży do lekarza :) i nadzrorujemy każdy postęp, na początku nic nie było widać ale zawsze czułam się bezpieczniej, dowiedziałam się dość szybko z wyniku HCG i ja na twoim miejscu umowilabym sie jak naj naj szybciej :)

Gość gość
Ale ja robiłam tydzień temu test dwa razy i były negatywne i to chyba było za wcześnie... dzisiaj jest zrobiłam i pokazała się blada kreseczka dlatego podejrzewam ze to jest drugi tydzień. mlo dziś W takim razie zadzwonię dziś i umówię się na następny tydzień. :) dziękuje :)

Gość gość
Przepraszam ze pisze dziwnie ale jestem nadal w szoku :)