Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie elektroniczne co widzi lekarz

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o to kiedy jestem juz w gabinecie i lekarz zaczyna mi "wypisywać " zwolnienie . Otwiera jakiś tam program w komputerze . Podaje mu swój Pesel i na podstawie tego znajduje mnie, widzi gdzie jestem zatrudniona i co jeszcze?? Czy np terminy poprzednich L4 również? Ktoś wie?

Gość gość
Widzi, że kłamiesz.

Gość gość
Jeżeli chce mu się oglądać, to widzi wszystkie Twoje choroby, recepty, zwolnienia, wizyty u specjalistów, skierowania na badania. Wszystko, co dotyczy Twojego zdrowia.

Gość gość
Dosłownie do wszystkiego ma uprawnienia.

Gość gość
Gdzie w tym jest RODO?

Gość gość
Jakie rodo kretynko? Przecież on musi cała twoją historię widzieć choćby po to żeby nie przepisać ci czegoś na co jesteś uczulona. I goowno go interesuje że łazisz po psychiatrach i psychologach.

Gość gość
Widzi, czy jesteś ubezpieczona i gdzie. Nie widzi historii choroby i zwolnień lekarskich.

Gość gość
Widzi historie choroby i zwolnienia również widzi, bo muszą być wprowadzane do systemu.

Gość gość
No właśnie mam taką sytuację. W chwili obecnej przebywam na tzw opiece która uzyskałam od lekarza rodzinnego w przychodni syna (wystawiana elektronicznie ) Czy aby przedłużyć opiekę musze iść tez do tego samego lekarza? Czy wystawi mi mój w mojej przychodni? To pierwsze... A drugie. ... Czy wystawiając( rowniez elektronicznie ) dalej L4 z mojej przyczyny (czyli przedłużając L4 zaraz po opiece ) lekarz widzi że byłam na opiece? Czy właśnie widzi to ze dopiero byłam na opiece a teraz będę na normalnym L4 u niego?

Gość Karolamama
Jestem mamą dwóch maluchów 02.2016 i 07.2017, mam stały dochód jednak chciałam sobie dorobić, choćby na pampersy:-) wszystkim mamom i (nie tylko) majacym odrobinę wolnego czasu, polecam trzy portale do wypełniania ankiet opinie, moneyo i epanel. Moj ulubiony to opinie, poniżej link do rejestracji: http://rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76527062 Najtańsza ankieta jaką dostałam 100pkt (50gr)najdroższa 1500pkt(8zł) Po założeniu konta zaproscie znajomych i nieznajomych, internet ma wielką moc:-) Osobiscie polecam nic do stracenia a pare groszy zawsze sie przyda. Pozdrawiam

Gość gość
21:36 coś kręcisz. A jeśli nie, to zadaj te pytania lekarzowi.

Gość gość
O to chodzi ze właśnie nic nie kręcę. Nie mam jak wrócić teraz do pracy i zastanawiam się która opcja jest dla mnie lepsza a w zasadzie łatwiejsza. Wiem, że lekarz prosi o Pesel i na podstawie jego "wchodzi w moja karte" ... pytanie - czy widzi tylko samą nazwę firmy czy też poprzednie zwolnienia?

Gość gość
21:56 no przepraszam Cię, ale jeśli nie kręcisz i nie możesz wrócić do pracy szukając opcji l4 i zastanawiasz się co widać w systemie...to dziwnie jednak wygląda.

Gość gość
Dziwnie wygląda w systemie jak wracam do pracy po macierzyńskim a pracy nie ma. Sorry

Gość gość
I nie ja pierwsza i nie ostatnia z taką sytuacją

Gość gość
Ale w sumie jakie ma znaczenie co widzi lekarz w systemie? A masz w ogóle pewność że będzie to zwolnienie elektroniczne a nie zwykłe?

Gość gość
Lekarz widzi zwolnienie poptzednie.Wiem na pewno,bo pierwsze mialam od rodzinnego,a ze leki nie pomogly poszlam do okulisty,I ona wypisujac mi elektroniczne dalsze,powiedziala mi ze od rodzinnego mialam od tego do tego dnia.Wiec widza to,bo ja jej tego nie mowilam.

Gość gość
A no właśnie. O to mi chodzilo. Konkretna odpowiedz. I wszystko jasne . Dzięki wielkie!

Gość gość
gość wczoraj xx Po przedłużenie opieki na dziecko, to chyba do tego samego lekarza, bo to on leczy dziecko, więc musi uznać, czy dziecko powinno zostać jeszcze w domu. A co do twojego L4, to pewnie widzi twoje poprzednie, ale opieki już nie, bo to nie jest twoje L4, tylko opieka nad dzieckiem i pewnie musiałby mieć dostęp do kartoteki dziecka, lub twojego konta w zus, a tego na pewno nie ma.

Gość gość
Opiekę na dziecko wystawia ten lekarz ,ktory leczy dziecko. Więc nie można stawić sie do lekarza "po opiekę" bez dziecka. Tak lekarz w systemie widzi poprzednie wszystkie zwolnienia, wprowdzone do systemu, nie ma znaczenia czy to opieka czy nie. Ale nie widzi przez jakiego lekarza poprzednio były wystawione ani z jakiego powodu. Widzi pesel ,adres oraz miejsce zatrudnienia i to wszystko. Chyba ze ktos zwolnienie ma po raz pierwszy w zyciu-wtedy pyta o te dane, bo są potrzebne do L4.

Gość gość
Lekarz wystawiający obecne zwolnienie widzi tylko numer prawa wykonywania zawodu lekarza, który wystawiał poprzednie zaświadczenie oraz numer statystyczny choroby, na którą zwolnienie było wypisane (w przypadku opieki tego numeru się nie wpisuje). I dokładnie tak, jak wcześniej było napisane, jeśli zwolnienie na opiekę, wystawić musi lekarz dziecka, w przypadku L4 na Ciebie musi to być lekarz, który leczy Ciebie.

Gość gość
Wszystko rozumiem, dziękuję za poświęcony czas i odpowiedzi