Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak prosto skomponowac diete ok 1500 kcal

Polecane posty

Gość gość

Czy ma ktos recepte na ta jak skomponowac diete ok 1500 kcal bez wazenia produktow, liczenia kcal i trzymania sie sztywno jakiejs diety rozpisanej i zeby wybierac sobie z produktow na jakie akurat mam ochote ( oczywiscie zeby bylo zdrowo i dietetycznie) tzn cos w stylu: sniadania : i mniej wiecej jakie moga byc , przekaski : tak samo , obiad np 50 g kaszy, 100 g miesa, 200 g warzyw , kolacje i np jakie, tzn wiecie o co chodzi, z jakich grup produktow wybierac i komponowac te posilki ? Brak mi juz pomyslow , niby chcialabym dietetycznie ale bez jakis sztywnych jadlospisow

Gość gość
Jako miarę stosuj garść i szklankę dla rzeczy niepoliczalnych. Policzalnych zawsze tyle samo (np.4 ziemniaki, mięso kawałek na długość ręki itd). Warzyw nie trzeba obliczać, jedz ile chcesz. Co do komponowania posiłków, wybierasz podstawę, np. kaszę / ryż / ziemniaki, do tego dodajesz pasujące mięso i warzywa. Nie potrzeba obliczać kalorii, kiedy jesz stale takie same porcje (wtedy ważysz się i sprawdzasz, czy jest w porządku. Jeśli tyjesz, jesz objętościowo tyle samo (by nie być głodną), ale więcej warzyw i mięsa niż węglowodanów (kasz np). Jeśli zbyt tyjesz, jesz węglowodanów więcej. I tyle.

Gość gość
Jeśli zbyt tyjesz, jesz węglowodanów więcej. I tyle. x tzn chudniesz, tu miało być.

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz, a co z pozostalymi posilkami z jakiej grupy jesc i ile zeby bylo dobrze?

Gość gość
www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie%2C_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html "Nie musisz liczyć kalorii i makrorozkładu diety. Jeżeli jesteś pierwszy raz na diecie, lub masz większą nadwagę w początkowym okresie starcza wyczyszczenie diety z niezdrowych produktów i jedzenie na "oko" Pomogą Ci w tym poniższe wskazówki: - jedz 5-6 posiłków dziennie, starajmy się by przynajmniej 3 zawierały mieso, lub ryby - komponuj je tak, by każdy zawierał porcje białka, porcje warzyw, do trzech posiłków dodaj porcje tłuszczu (możesz go również dowolnie rozbić) i do trzech dodaj porcje węglowodanów - do diety dodatkowo dodaj omega3, łyżkę zmielonego siemienia lnianego, być może witaminy i mikroelementy jeżeli masz braki - jedz różnorodnie, nie ograniczaj się do jednego źródła białka, czy węglowodanów Porcja Białka: - kotlet z ryby - tłustej, ptactwa, lub chudego mięsa (wołowina, wieprzowina baranina) wielkości dłoni, ok 150-200g owoców morza po obraniu. - kubek odtłuszczonego , mleka, jogurtu, kefiru, twarogu (nie częściej niż 2x dziennie) - cale jajko + 3 białka Porcja Węglowodanów : - 1 owoc z cienka skorka wielkośc***iłki tenisowej lub kubek owoców jagodowych - 1/4 kubka suszonych owoców - kromka chleba razowego, 1/4 kubka ryżu, kaszy, owsianki, porcja makaronu pełnoziarnistego po ugotowaniu wielkości naszej pieści (nie więcej niz 2x dziennie) - warzywa strączkowe wielkośc****eści po ugotowaniu Porcja Warzyw minimum kubek surowych lub 1/2 kubka ugotowanych do każdego posiłku (ziemniaki i kukurydze nie wprowadzamy do diety) Porcja tłuszczu 1/2 awokado ok 15 orzechów typu włoskie, laskowe, czy migdałów 1 łyżka oliwy z oliwek, oleju lnianego, kokosowego olejów z orzechów 2 łyżki nasion słonecznika, dyni 1 łyżka masła orzechowego I nie zapominaj o piciu dużych ilości wody, herbaty zielonej czy ziółek. 8 szklanek dziennie płynów to przyzwoite minimum. "

Gość gość Monika J
Dieta, to jedno, ale jak faktycznie chce sie pozbyć nadwagi, to obecnie przyda się też i dobry suplement, ja zdecydoiwałam się na Slimunox i nie żałuję wyboru

Gość gość Marzena
U mnie sukces jezeli chodzi o odchudznaie nastapił po tym jak obok diety 1400 kcal w połączeniu z zastosowaniem Slimunox, zaczęłam tez regularnie ćwiczyć.

Taka dieta 1500 kcal jest bardzo optymalna dla wielu osób chcących się odchudzić. Należy jednak pamiętać, by dostarczała organizmowi najważniejszych składników odżywczych. W razie czego o dietach niskokalorycznych poczytać możecie na https://www.wygodnadieta.pl/dieta_1000_kalorii - to strona firmy oferującej wygodny catering dietetyczny. ;)

Gość gość Maretta
Jak dla mnie to dieta jest bardzo ważna przy odchudzaniu, ale równie ważna jest odpowiednia suplementacja. Mi w odchudzaniu bardzo pomogło zastosowanie Slimunox

Gość Bogusia Wałcz
Ja akurat stosowałam przez trzy miesiące dietę, gdzie starałam się nie przekraczać 1600 kcal. Do tego za radą siostry zastosowałam Shape Up i moje odchudzanie zakończyło się sukcesem.

A ja bym osobiście jadła 3 posilki dziennie przez wiele lat ludzie tak jedli i żyli i było szczupli, tylko dzieci jadły więcej ale one rosły i się rozwijały. Śniadanie na oko 400-500kcal, obiad 700-800kcal i kolacja 300kcal- 400 kcal. I masz duże pole do popisu z ta kaloryka.

Gość gość Karina G
Moim zdaniuem obok diety warto zastosować tez dobrą suplementację, sdama zdecydowałam się na Slimunox i patrżąc na spadek wagi, wiem, że to było jak najlepsze rozwiązanie,

Gość gość Mariola K
Moim zdaniem dieta to jedno, jednak bardzo ważna jest tez odpowiednia suplementacja. Sama stosowałam Shape Up i jestem bardzo zadowolona z efektu

Gość Magdalena 23
Ja zastanawiam się nad tym czy przy jak na razie słabych wynikach na samej diecie, nie dodać do niej Iqmango. Poleca mi go koleżanka z pracy, która bierze ten środek od miesiąca i jej podobno pomaga. W sumie nie wiem co myśleć, bo to taka szara myszka, a takie koleżanki są najgorsze i równie dobrze może to być jakaś wkrętka, z której później biuro będzie miało ubaw na lata.

Gość gość Dominika
W moim przypadku okazało się, zę bezkonkurencyjnym środkiem jeżeli chodzi o skuteczna walkę z nadwagą, to nie ma jak Slimunox

Gość gość
Nic nie skomponujesz bo nie pojde do pracy :-)

Gość gość Julia
Jak dla mnie (13 kilo w 3 miesiące) to nie ma skuteczniejszego sposobu na pozbycie sie nadwagi jak zastosowanie IQmango

Gość gość Sandra
Mi bardzo pomogło zastosowanie IQmango. jestem przekoinana, ze gdyby nie te tabletki to miałabym wielkie problemy by pozbyć się nadwagi

Gość gość Amelia
Moim zdaniem równie ważnym czynnikiem podczas odchudzania jak dieta, jest też zastosowanie suplementu. Mi bardzo pomogło w mojej walce z nadwagą zastosowanie Foreverslim

Gość gość Katarzyna
Mi w odchudzaniu pomogło zastosowanie Slimunox. Wreszcie jestem po prostu... szczupła

Gość gość Janka
Ja też stosowałam Slimunox. U mnie po 3 miesiacach waga spadła o 15 kilo