Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj maz dzis mial wazektomie

Polecane posty

Gość gość

Niby to byla wspolna decyzja(mamy dziecko z zanikiem miesni,a drugie zdrowe)ale jakos tak przykro ze wiecej dzieci nie bedziemy miec..

Gość gość
Wystarczy zmienic partnera

Gość gość
Wlasnie my z mezem zastanawiamy sie nad tym. Tzn ja ,bo on ma opory przed tym ze jakichś lekarz tam bedzie grzebal. Mamy dwojke zdrowych dzieci i trzecie w drodze i wlasnie to trzecie spedza mi sen z powiek,bo go nie planowalam!Syn ma 10 l a corka 5 i juz myslalam ze mam z gorki,ze corka zaraz pojdzie do zerowki,bedzie do 16 na swietlicy i ja bede mogla pojsc do pracy..Niestety albo stety (nie wiem co mnie w zyciu czeka)zaszlam w ciążę.

Gość gość
Do pracy to ty mogłaś iść już dawno

Gość gość
gość dziś Serio dzieci w tym wieku a ty nie pracowałaś???? :O

Gość gość
no ma pięciolatkę! Nie przesadzajcie z tym zdziwieniem i oburzeniem, że nie pracuje. mnie się też nie uśmiechało przetrzymywanie 3-4 latka do 16.00 czy 17.00 w przedszkolu na szczęście mój tata który jest już na emeryturze zadeklarował sam że może go odbierać i się nim zająć od 13.00 bo ja chciałam dopiero od 14.00 jak już. no ale nie każdy jest w takiej sytuacji o tylko dlatego wrocilam do pracy jak syn miał 3 lata.

Gość gość
Jak corka skonczyla dwa lata zaczęłam dorabiac jako opiekunka do osob starszych. Teraz o 13 lece po corke do przedszkola i wracam do podopiecznej,przedszkole jest blisko wiec to nie problem,ale ja mam dosc takiej pracy i chcialam isc do normalnej,ale nie mialam i nie mam wyjscia. Do 16 nie dostala sie,bo jest masa "samotnych" matek,ktore u nas mają pierwszenstwo. Urodzilam syna w Belgii i tam mieszkalismy,syn chodzil do przedszkola od 2 r.z i pracowalam do 16,wiec juz nie dopisujcie sobie schizofremiczki niestworzonych historii.

Gość gość
Czytałam gdzieś, że i po wazektomii można zajść w ciążę. Może skuteczniej teraz robią ten zabieg.

Gość gość
Tak można, bo Wazektomia jest odwracalna głupie baby :D jaka bezpłodnośc, jaki brak dzieci. Wystarczy umowic się na 2 zabieg i można dalej plodzic bachory

Gość gość
Ale ja piszę o ciąży po wazektomii bez zabiegu, który przywraca płodność.

Gość gość
"Teoretycznie" jest to odwracalne. W praktyce raczej już nie. Podjeliscie dobrą decyzję. Ciesz się seksem i bliskością z mężem :-)

Gość gość
10.45 Nieprawda. Żadne teoretycznie odwracalny. To jest odwracalne. Dlatego w Polsce dozwolone. Przecięcie jajowodow u kobiety jest nieodwracalne,i dlatego zabronione w Polsce.

Gość gość
bo on ma opory przed tym ze jakichś lekarz tam bedzie grzebal. x super , a nie ma oporow przed tym ze w calej ciazy i porodzie wielu lekarzy bedzie ci tam grzebac , ciac, szyc , wkladac rece

Gość gość
11:41 10/10 samce to krótkowzroczni egoisci, swoje jaja uważają za swiętośc. Nawet ubezpieczalnie za utratę narządów płciowych wypłacają facetom 40% uszczerbku na zdrowiu, a kobietom tylko 30%. Pomimo,że u kobiet jakakolwiek operacja jest o wiele bardziej skomplikowana, bo wewnątrz ciała, a facetom wszystko zwisa na zewnątrz. Powinni im tą wazektomię robić na żywca, tak jak kobietom robią łyzeczkowanie.

Gość gość
no dokładnie, pobieranie kom. jajowych u kobiet też jest na żywca, i bardzo bolesne, to dlaczego wazektomia nie jest??? dlaczego faceci mają wycinaną prostatę pod narkozą, a do sn porodu czy szycia krocza narkozy nie ma??? chore to wszystko, nikt się nie liczy z cierpieniem kobiet. Jeszcze pseudofaceci się uzalają, jaka to ciezka operacja ta wazektomia... a to 5 minutowy zabieg!

Gość gość
faceci sa bezczelni i chamscy, obrażają sie jak kobieta się brzydzi robić im loda i połykać spermatofor. Nie brzydzi ich bekanie, pierdzenie, smród ich skarpet i obszczywanie deski w wc oraz niemycie rąk czy zębów. Ale jak mają wyrzucic kosz z podpaskami swojej żony czy przewinąć własne dziecko to wielce się brzydzą!!! masakra co za hipokryzja!!!

Gość gość
Wszystkim patolom dzieciorobom i pijakom powinni kastrować jaja na żywca, nie ma to wpływu na potencję, mój kot jest wykastrowany, 15 min roboty a dalej chodzi się bzykać. Czemu kobieta ma truć się tabletkami albo rodzić co roku jak mąż po pijaku ją gwałci!!!

Gość gość
12:48 To,ze Ty masz faceta buraka to nie znaczy, że każda kobieta tak ma. Zresztą takiego sobie wybrałaś to co jęczysz?

Gość gość
dziś Niech mąż pójdzie do lekarza, który mu wyjaśni istotę zabiegu. Nikt "tam" nie grzebie - to jest bardzo krótki zabieg, trwa ok 20 minut. Kolega miał robione laparoskopowo, przez powłoki brzuszne. Albo wystarczy obejrzeć filmiki na stronie wazektomia.

Gość gość
Nie wiem kto wam wkladal rece do pochwy itp itd. Jestem w 3 ciazy i nikt mi rąk nie wklada. To jest 17 tydzien i tylko na pierwszej wizycie mialam badanie ginekologiczne,bo cytologie trzeba bylo zrobic. Przy porodzie tez nikt mi nie grzebal,nie wkladal. Przychodzila polozna i sprawdzala rozwarcie,nie ginekolog.

Gość gość
Pytanie podstawowe: KTO do cholery każe wam zachodzić w ciążę i rodzić dzieci? Nie musicie tego robić i nie musicie cierpieć.