Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymioty w ciazy

Polecane posty

Gość gość

10tc okropne mdlosci i wymioty. Praktycznie nic nie jem a jak zjem to zaraz zwymiotuje co robic aby chodz troche ulzylo....

Gość gość
Ja musiałam jechać do szpitala bo nawet pić nie mogłam. Dostałam kroplówki i leki przeciwwymiotne. Po 4 godz. była ulga.

Gość gość
Przewalone, też to miałam i też byłam w szpitalu. Niestety nic nie pomaga, trzeba wytrwać, choć wiem co to za męka i jak wyłam z bezradności. Trzymaj się.

Gość gość
Ja wymiotowałam do 18 TC. Prawie codziennie :( Potem przeszło, lekarz mówił, że to nic złego.

Gość gość
Jeśli często wymiotujesz, np po każdym posiłku to zrób badania TSH. U mnie nadczynność tarczycy takie objawy dała. Owszem mogą to być zwykle objawy ciąży, ale zbyt często też nie dobrze. Skonsultuj się z lekarzem tak będzie najlepiej.

Gość gość
Miałam tak przez dwa miesiące, myślałam, że wykorkuje. :( trzymaj się jakoś. Piłam herbatę z imbirem, ale nie pomagało. Ciągle chodziłam wszędzie z krakersami. Tylko krakersy pozwalały mi przeżyć ten ciężki okres, ale i tak ciągle wisiałan na kibelku. :(

Gość gość
Może ssaj jakieś cukierki? Mi pomagalo. Nosilam je wszedzie ze soba i jak tylko robilo mi sie niedobrze to bralam cukierka takiego szklaczka (nie czekoladowego). Jadlam tez migdały ale nic nie dawalo:( wymiotowalam tak do 14/15 tc począwszy od 6tc. To byl czysty hardcore. Gardlo poparzone kwasem od wymiocin, czasami za jednym pojsciem do WC wymiotowalam 7 razy pod rząd...tragedia. I chodzilam caly czas do pracy oczywiscie. Bardzo czesto ubieralam kurtke i stawalam w otwartym oknie (to tez mi pomagalo swieze powietrze).

Gość gość
Szukaj i próbuj co ci podpasuje - może kwaśne, może słodkie, może pikantne? Po troszku. Staraj się pić jak najwięcej, żeby się nie odwodnić. U mnie wchodziło słodkie i kwaśne, najlepiej żelki... wiadomo, że syf ale hamowały rzyga w powiciu. I trzymaj się, będzie lepiej.

Gość gość
Pytanie mam tez strasznie wymiotuje nic nie jem... Czy wy jecie jakies witaminy moze czy sam kwas foliowy?

Gość gość
Wymiotowałam przez 4 miesiące. Nic nie pomagało , pomocy dopiero elektrolity. Może komuś ta informacja się przyda.

Gość gość
Ja już też nie daje rady.... Tylko wstane wymiotuje... Tragedia... Slodkie odrzuca kwasne tez juz nie wiem co jesc..... Praktycznie nie jem nic. Co zobaczę wymiotuje :-(:-/